MENU

İlahiyat Fakültesi Akreditasyon Sürecinde Harekete Geçti
09 Ocak 2020, Perşembe - 22:27
Güncelleme: 17 Mart 2020, Salı - 10:40
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) bütün hızıyla tesis edilmeye çalışılan kalite yönetim sisteminin önemli bileşenlerinden olan akreditasyon sürecinde İlahiyat Fakültesi de girişimlerine başladı.

Bu kapsamda İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Yılmaz, İlahiyat Akreditasyon Ajansı (İAA) Başkanı Prof. Dr. Halis Aydemir, Ajansın Yönetim Kurulu Üyeleri Doç. Dr. Rifat Türkel ve Dr. Öğr. Üyesi Ömer Faruk Söylev ile birlikte Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’i makamında ziyaret etti.

Görüşmede, kalite ve akreditasyon tescil kuruluşu olarak kurulan ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Kalite Kurulu tarafından da tanınıp yetkilendirilen İAA’nın Başkanı ve aynı zamanda Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halis Aydemir ve beraberindeki İAA Yönetim Kurulu Üyeleri; Ajansın çalışmaları, başvuru şartları, değerlendirme süreci vb. hususlar hakkında Rektör Bilgiç’e ön bilgilendirmede bulundu.

Başkan Prof. Dr. Aydemir, Ajansın kalite politikaları ve vizyonu doğrultusunda birçok ilahiyat fakültesiyle temasa geçtiklerini ve OMÜ İlahiyat Fakültesinin de kalite çıtasını daha da yukarıya taşımak için teşebbüste bulunmasını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Ziyaretleri için konuklarına teşekkür eden Rektör Bilgiç de Ajansın, kuruluşu ve yüklendiği sorumluluk bakımından öncü bir rolü olduğunu belirterek Türkiye’deki ilahiyat fakültelerinin eğitim niteliğinin daha da arttırılmasında ciddi katkıları olacağını dile getirdi.

OMÜ’nün kalite yolculuğunu emin adımlarla sürdürdüğüne işaret eden Rektör Bilgiç, akreditasyon yolculuğuna diğer birimleri de katmak için iş birliği ve koordinasyon içinde çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını sözlerine ekleyerek İlahiyat Fakültesinin bu sürece dâhil olmak adına adım atmasının kendilerini sevindirdiğini kaydetti.

İlahiyat Akreditasyon Ajansı

İAA; 24 Mart 2018 tarihinde Malatya’da yapılan 24. İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri Dekanlar Toplantısı’nda alınan karar doğrultusunda ilahiyat/İslami ilimler ve dengi programları için bilgilendirme, dış değerlendirme ve akreditasyon sağlayarak eğitim, araştırma ve din hizmeti kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak amacıyla 6 Nisan 2018 tarihinde kuruldu. Ulusal ve uluslararası alanda İslam ilahiyatına özgü herhangi bir akreditasyon kuruluşu bulunmaması dolayısıyla İAA bu anlamda dünyada bir ilk olma özelliğini taşıyor.

X
Secure Login

This login is SSL protected