19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı
18 Mayıs 2021, Salı - 09:59
Güncelleme: 21 Mayıs 2021, Cuma - 11:00

Kurtuluş Savaşı’ndan Cumhuriyet'in ilanına giden süreci başlatan ve millî bir simge olması nedeniyle geleceğimizin kurucuları gençlerimize armağan edilen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nızı en samimi duygularla kutluyorum.

Gençlerimizin; bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Millî Mücadele şuuruyla aziz vatanımızı koruyacağına, Türkiye’yi muasır medeniyetlerin de üzerinde bir noktaya taşıyacaklarına inanıyoruz.

Cumhuriyet'imizin kuruluşuna giden o kutlu günün adını 46 yıldır gururla taşıyan Ondokuz Mayıs Üniversitesi olarak başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz kahramanlarımızı rahmetle anıyor ve vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyoruz.

Prof. Dr. Yavuz Ünal