TÜBİTAK 2236-B MSCA-COFUND Burs Programlarına Katkı Fonu Programı
15 Aralık 2022, Perşembe - 10:19
Güncelleme: 15 Aralık 2022, Perşembe - 10:20

Ülkemizden Araştırma Üniversiteleri, Kamu Kurumları, Araştırma Merkezleri ve 6550 sayılı Kanun kapsamında tüzel kişiliği olan Araştırma Altyapılarının, Ufuk Avrupa MSCA –COFUND Programı 2022 yılı çağrısına (HORIZON-MSCA-2022-COFUND-01) başvuru yaparak destek almaya hak kazanmaları halinde, en yüksek puana sahip iki proje önerisine 2236-B MSCA-COFUND Burs Programlarına Katkı Fonu Programı kapsamında TÜBİTAK tarafından eş finansman desteği verilecektir.

Projeyi yürütecek olan kurumun Vakıf Üniversitesi olması durumunda verilecek eş finansman desteğinin %25'i kendisi tarafından karşılanır; %75’i TÜBİTAK tarafından karşılanır.
Projeyi yürütecek olan kurumun Kamu Kurumu veya Devlet Üniversitesi olması durumunda eş finansman desteğinin tamamı (%100'ü) TÜBİTAK tarafından karşılanır.
Desteklenecek kuruluşların, 2236B Programı kapsamında destek alabilmeleri için, yazdıkları MSCA-COFUND proje önerileri ile yurt dışından ülkemize gelecek doktora öğrencisi veya doktora sonrası araştırmacıları desteklemek üzere MSCA–COFUND (Burslara Katkı Fonu) programının HORIZON-MSCA-2022-COFUND-01 çağrısına başvuru yapmaları ve başvuru sürecinde aşağıda belirtilen üst limitleri aşmamaları gerekmektedir.

Çağrı hakkında detaylı bilgiye TÜBİTAK internet adresinden ulaşabilirsiniz.

Proje Yönetimi Ofisi Başkanlığı
Dış Kaynaklı Projeler Ofisi