OMÜ’de Sıfır Atık Bilinci Yaygınlaşıyor
30 Aralık 2019, Pazartesi - 10:19
Güncelleme: 30 Aralık 2019, Pazartesi - 10:19

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Kampüsü Sahnesi’nde Sıfır Atık Projesi tanıtıldı. Projenin tanıtımını, Rektör Danışmanı ve Sıfır Atık Proje Sorumlusu Prof. Dr. Yüksel Ardalı yaptı.

Programa; Samsun Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü ve Kampüs Koordinatörü Prof. Dr. Güray Erener, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Tomak, Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Ferit Bulut ile Güzel Sanatlar Kampüsü’nde bulunan birimlerin çalışanları ile öğrenciler katıldı.

“Proje için altyapı hazır”

Program açılış konuşmasında söz alan Kampüs Koordinatörü ve Samsun MYO Müdürü Prof. Dr. Erener, projenin öneminin ve ciddiyetinin farkında olduklarını belirterek “OMÜ genelinde uygulanan Sıfır Atık Projesi; israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, oluşan atığın miktarının azaltılmasını ve buna ilişkin etkin toplama sisteminin kurulmasını, atıkların geri dönüştürülmesini kapsayan ve atık önleme yaklaşımı olarak tanımlanan bir hedefler dizisi. Üniversitemiz de bu konuda olabildiğince hassasiyet gösteriyor. Sıfır Atık Projesi’nin gelecek nesillere aktarılarak sürdürülebilir hâle getirilmesinde hepimizin üzerine düşen sorumluluklar var. Yüksekokulumuzda da proje için gerekli altyapı hazır ve bu yönde çalışmalarımız devam ediyor.” sözlerine yer verdi.

“Ülkemizin doğal kaynaklarını heba etmeden bilinçli ve verimli kullanmak hepimizin görevi ve ödevi”

Ardından Sıfır Atık Projesi hakkında detaylı bilgiler aktaran Proje Sorumlusu Prof. Dr. Yüksel Ardalı ise sürdürülebilir kalkınma ilkeleri doğrultusunda atıkların kontrol edilerek geri dönüşümle ekonomiye kazandırılmasının daha temiz bir çevre ve daha gelişmiş bir Türkiye için gerekli olduğunu vurguladı.

Projeye dair yaptıkları çalışmalardan bahseden Prof. Dr. Ardalı, bilinçli tüketime yönelik davranışları ve alışkanlıkları Üniversite genelinde yaygınlaştırmayı amaçladıklarına dikkat çekerek “Ülkemizin doğal kaynaklarını heba etmeden bilinçli ve verimli kullanmak birey olarak hepimizin görevi ve aynı zamanda ödevi. Dolayısıyla proje çerçevesinde düzenleyeceğimiz etkinliklerle bu bilinci aşılamaya özen gösteriyoruz.” dedi.

Prof. Dr. Ardalı, toplantıya gösterilen ilginin projenin yürütülmesi esnasında da gösterilmesi için çağrıda bulunarak katılımcılara teşekkür etti.

Etkinlik, hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.