Akademik Yıla Filistin’le Başlangıç: Prof. Dr. Mehmet Görmez’den İlk Ders
Rektörlük ve İlahiyat Fakültesi
OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi - Mavi Salon
0362 312 19 19 - Dahili 1804
kurumsaliletisim@omu.edu.tr
Ondokuz Mayıs Üniversitesi 2025-2026 Akademik Yılı Açılış Dersi İslam Düşünce Enstitüsü ve 17.Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in vereceği “İlk Dersim: Filistin” konulu açılış dersiyle gerçekleşecek.
Akademik Yıl Açılışı saat 13.30’da OMÜ Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayacak. OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek etkinlik, 3 Ekim Cuma günü saat 14.00’te Prof. Dr. Mehmet Görmez’in vereceği açılış dersiyle, Samsun protokolü, akademisyenler ve öğrencilerin camianın katılımıyla gerçekleştirilecek.
Yükseköğretim Kurulu’nun bu yıl açılış derslerinin “Gazze ve Filistin Sorunu” çerçevesinde düzenlenmesine yönelik çağrısı doğrultusunda hazırlanan etkinlik, OMÜ Rektörlüğü ile İlahiyat Fakültesi’nin ortak organizasyonu olarak planlandı.
Prof. Dr. Mehmet Görmez’in konuşmasında, Filistin meselesinin tarihi, dini ve insani boyutları ele alınacak. Açılış dersi, yeni eğitim-öğretim yılına anlamlı bir başlangıç yapılmasını hedefliyor.
Not: Öğretim üyeleri her iki etkinliğe de binişleri ile katılacaklardır.
Program
13.30 OMÜ Atatürk Anıtına Çelenk Sunumu (Yönetim)
* * *
14.00 2025-2026 Akademik Yılı Açılışı
- Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı
- Protokol Konuşmaları
- AÇILIŞ DERSİ Prof. Dr. Mehmet GÖRMEZ
16.00 Kapanış
-
03 KasımSalı, 13:00Atakum Belediyesi Yaşam Park Kültür, Sanat ve Eğitim Merkezi03 KasımSalı, 14:30Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonu04 KasımÇarşamba, 11:00OMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu05 KasımPerşembe, 13:00OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi13 KasımCuma, 14:30OMÜ Çocuk Hastanesi 3. Kat Derslikler28 KasımCumartesi, 09:00Online04 KasımPerşembe, 00:00OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi






