Uluslararası Öğrencilere Türkçe Öğretiminde Nitelik Geliştirme Çalıştayı (TÖNİG)
29 Aralık 2023, Cuma - 16:32
Güncelleme: 29 Aralık 2023, Cuma - 16:32

Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde 18-19 Nisan 2024 tarihlerinde Uluslararası Öğrencilere Türkçe Öğretiminde Nitelik Geliştirme Çalıştayı düzenlenecektir.
Türkiye'de uluslararası öğrencilere Türkçe öğretimi son yıllarda giderek önem kazanan bir alana dönüşmüştür. Uluslararası öğrencilerin ülkemiz için birer kültür elçisi olduğu göz önünde bulundurulduğunda Türkçe öğretiminin kültür ve dil aktarımında önemli bir vasıta olduğu düşünülebilir.

Uluslararası öğrencilere yönelik nitelikli, güncel ve eşit fırsatlar barındıran bir Türkçe öğretimi, ülkemizin uluslararasılaşma politikalarına eğitim, sanayi, ekonomi, kültür, siyaset gibi alanlarda önemli katkılar sunma imkânına sahiptir. Devlet ve vakıf üniversiteleri, özel üniversiteler ve özel kuruluşlar bünyesinde gerçekleştirilen uluslararası öğrencilere Türkçe öğretiminde nitelikli ve güncel ortak bir müfredat geliştirmek, güncel ve teknolojik yöntemler ve materyaller tasarlamak, ölçme ve değerlendirmede niteliği artırmak, Türk kültürünü temsil eden millî manevî değerleri aktarmada etkin materyal ve teknikler ortaya koymak amacıyla "Uluslararası Öğrencilere Türkçe Öğretiminde Nitelik Geliştirme Çalıştayı" düzenlemektedir.

Ayrıntılarına https://tonig.karabuk.edu.tr/index.aspx web adresinden ulaşabilirsiniz.