Türk Hava Kurumu (THK) Hava Gösterilerine Dair
07 Şubat 2022, Pazartesi - 15:55
Güncelleme: 07 Şubat 2022, Pazartesi - 16:02

Türk Hava Kurumu'nun (THK) deneyimli uçuş ekibi tarafından her yıl ülkemizin muhtelif bölgelerinde; milli bayram, festival, şenlik, fuar, açılış, kurtuluş günleri vb. gibi tören-organizasyonlarda etkinliğe renk katmak, çeşitlendirmek ve katkı sağlamak, aynı zamanda halkımıza havacılık bilgi, sevgi ve ilgisini kazandırmak amacıyla hava gösterileri ve/veya saygı uçuşları yapılmaktadır.

Halkımızın yüksek ilgi ve beğenisini kazanan hava gösterilerimiz yapılan etkinliğin büyüklüğüne, önemine ve yerine bağlı olarak çeşitli hava araçları (Motorlu Yamaçparaşütü, Akrobasi Model Uçak, Sıcak Hava Balonu, Motorlu Yelkenkanat, Paraşüt Atlayışı, Mikrolayt) ile yapılmaktadır (Örnek tanıtım filmi linki: https://youtu.be/F34e0BRByXQ).

Gösterilerde bölgenin durumuna bağlı olarak bir veya birden fazla hava aracı kullanılabildiği gibi bazı hava araçlarında Türk Bayrağı, flama ve günün anlamına uygun slogan içeren bir pano da açılabilmektedir.

Ayrıca ülkemizin tarihi ve doğal güzelliklerini gösteren ve 175 adet fotoğraftan oluşan "Gökyüzünden Türkiye Manzaraları" fotoğraf sergisi ile ülkemizin ve bölgelerimizin tanıtımına da katkıda bulunulmakta, üniversitelerin özel etkinliklerinde öğrencilere uzman personelimiz tarafından havacılık konusunda bilgilendirme sunumu yapılabilmektedir.

Bölgenizde 2022 yılı faaliyetleriniz kapsamında değerlendirebileceğiniz faaliyetlerimiz ve hava gösterilerimize ait detaylı içerik, bilgi ve maliyet için aşağıda belirtilen Hava Gösterileri Koordinatörümüz ile irtibata geçebilirsiniz.

İrtibat:
Ender Erol