TÜBA&AASSA Temel Bilimlerin Geleceğinde Bilim Akademilerinin Rolü Sempozyumu
26 Nisan 2023, Çarşamba - 10:44
Güncelleme: 26 Nisan 2023, Çarşamba - 10:45

TÜBA,  AASSA iş birliği ve IAP desteği ile düzenlenen “Temel Bilimlerin Geleceğinde Bilim Akademilerinin Rolü” konulu uluslararası sempozyum ve AASSA Genel Kurul Toplantısını İstanbul’da gerçekleştirecek.

TÜBA,  Asya Bilim Akademileri ve Toplulukları Birliği (AASSA) iş birliği ve Akademiler Arası Ortaklık (IAP) desteği ile düzenlenen 28-29 Nisan 2023'te  İstanbul Üniversitesi’ndeki “Temel Bilimlerin Geleceğinde Bilim Akademilerinin Rolü” konulu uluslararası sempozyum ve AASSA Genel Kurul Toplantısında bilim insanlarını bir araya getirecek.

Dört oturumdan oluşacak sempozyuma hem Türkiye’deki üniversitelerden hem de  Rusya, Romanya, Karadağ, Belarus, Azerbaycan, Pakistan, Tayland ve  Fas gibi çeşitli ülkelerin bilim akademileri, bilim vakıfları ve üniversitelerinden çok sayıda bilimsel katkı sunulacak.

Sempozyum, temel bilimlerin hak ettiği takdiri görmesine ve ilgili disiplinlere dair tartışmalara katkı sağlamak ve temel bilimlerin geleceği için bilim akademilerinin rolü konusunda farkındalık yaratılmasına olanak sağlamak amacıyla gerçekleştirilecek. Katılımcılar temel bilimlerin kendi ülkeleri ve bilim akademileri bağlamında yeri ve geleceğine jeotermal enerjiden iklim değişikliğine, sürdürülebilir kalkınmadan kapsayıcı ve eşitlikçi eğitime uzanan multidisipliner yaklaşımlarla bildiriler yer alacak. Bu doğrultuda sempozyumun çağrısına gönderilecekler kabul bildirimleri 7 Nisan’a kadar devam edecek.

Oturumların ardından genel bir değerlendirme yapılacak; temel bilimlerin geleceği ve akademilerin katkısı için çeşitli eylem planları ve öneriler gözden geçirilecek. Program 30 Nisan’da TÜBA tarafından organize edilen Boğaz’da tekne turu ile sona erecek.

Detaylı bilgi; https://symposium.tuba.gov.tr/