MUJAD Makale Çağrısı
02 Ağustos 2023, Çarşamba - 11:20
Güncelleme: 02 Ağustos 2023, Çarşamba - 11:20

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından 13 yıl yayımlanan Sanat-Tasarım Dergisi, MUJAD (Marmara Üniversitesi Sanat ve Tasarım Dergisi / Marmara University Journal of Art and Design) adıyla yayın hayatına devam etmektedir. Haziran ve Aralık aylarında olmak üzere yılda iki kez yayımlanan dergi, sanat ve tasarım alanlarında akademik çalışmalar yapan araştırmacıları bir araya getirerek nitelikli bir tartışma ortamı
oluşturmayı amaçlamaktadır.Dergi aynı zamanda lisansüstü eğitimlerine devam etmekte olan sanatçı, tasarımcı ve akademisyenlere de çalışmalarını paylaşma imkânı sağlayacak; uzun uğraşlar sonucu ortaya çıkmış olan çalışmaların okuyucuyla buluşmasına aracı olacaktır. Dergide yayımlanacak yazıların sanat ve tasarım alanlarındaki tartışmaları derinleştirerek literatüre katkı sağlaması beklenmektedir. Marmara Üniversitesi Sanat ve Tasarım Dergisi, sanat ve tasarım alanlarındaki tüm teorik ve pratik bakış açılarına yer vermeyi misyon olarak belirlemiştir. Resimden sinemaya, geleneksel sanatlardan endüstriyel tasarıma kadar uzanan akademik çalışmaların yanı sıra sanat tarihi, sanat felsefesi ve sanat sosyolojisi alanlarında yazılmış makaleler de derginin kapsamındadır. MUJAD, DergiPark platformunda https://dergipark.org.tr/tr/pub/mujad açık erişim ile ücretsiz olarak ve yalnızca elektronik ortamda yayımlanmaktadır. Sanat ve tasarım alanındaki çalışmalar, Aralık 2023 sayısı için en geç 30 Ekim 2023 tarihine kadar DergiPark'taki sayfalarına yüklenmelidir.