Kırklareli Üniversitesi Dergi Duyurusu
30 Aralık 2021, Perşembe - 11:12
Güncelleme: 30 Aralık 2021, Perşembe - 11:12

Kırklareli Üniversitesi Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü'ne ait EJOVOC (Electronic Journal of Vocational Colleges) dergisi sosyal ve teknik alanlarda araştırmacılar tarafından yapılan Türkçe veya İngilizce bilimsel makaleleri yayımlamak amacı ile 2011 yılında uluslararası, bilimsel, hakemli bir dergi olarak yayın hayatına başlamıştır.

EJOVOC meslek yüksekokullarının bilimsel dinamizmine katkıda bulunmayı, disiplinler arası işbirliğini geliştirmeyi, hem akademisyenlerin, hem de öğrencilerin  akademik bilgi ve becerilerini sunacakları bilimsel bir platform sağlamayı misyon edinmiş olup, 2022 yılından itibaren tekrar yılda iki defa yayımlanması planlanmıştır. Kör hakem değerlendirme süreci dinamik bir  şekilde tamamlanmaktadır; bu durum yayınların seri biçimde dergide yer almasına fırsat tanımaktadır. Çalıştay, kongre, sempozyum ve benzeri akademik etkinliklerde sunulan tebliğlerin  ilave bir hakemlik sürecini tamamladıktan sonra, derginin özel sayılarında yayımlanma olanağı da  EJOVOC  tarafından sunulmaktadır.

İnterdisipliner bir yaklaşım sergileyen EJOVOC, önceliği meslek yüksekokullarına tanımakla birlikte, her seviyeden akademik birimin eserlerini yayımlayabilir. Daha önce hiçbir yerde yayımlanmamış olan yayımlanma amacıyla herhangi bir dergide sunulmamış olan özgün çalışmaların yanı sıra doktora ve yüksek lisans çalışmalarından elde edilen sonuçların bir bölümünden ya da tümünden yararlanarak hazırlanmış olan bilimsel makaleler, araştırma‑inceleme makalesi türünden çalışmalar ve derleme yazıları  EJOVOC tarafından yayımlanabilir Makale kabulü DergiPark Akademik üzerinden yapılmakta olup, makalelere ilişkin intihal raporu  2022 yılından itibaren yüklenmesi zorunlu dosyalar arasına alınmıştır. En az iki hakem değerlendirmesi sistem üzerinden gerçekleştirilmektedir.

Konuya ilişkin detaylı bilgiye ve iletişim bilgilerine  https://dergipark.org.tr/tr/pub/ejovoc adresinden ulaşılmaktadır