İstanbul Rumeli Üniversitesi Herkes için Erişilebilirlik Konferansı
10 Mayıs 2023, Çarşamba - 14:22
Güncelleme: 11 Mayıs 2023, Perşembe - 14:25

10-16 Mayıs tarihleri arasında engelli haftası kutlanıyor. Bu önemli haftaya istinaden İstanbul Rumeli Üniversitesi 11 Mayıs'ta "Herkes İçin Erişilebilirlik" konferansı düzenlemektedir. Konferansta erişilebilirlik konusunda çalışmalar yürüten akademisyenlerle birlikte, konuya gösterilmesi gereken hassasiyete dikkat çekmek istenmektedir. Ayrıca dünya genelinde kullanılan engelli sembolünün adı, anlamı ve görünümü, küresel düzeyde duyarlı kesimler tarafından değişime uğradı. Türkiye'deki temsilcisi Dr. Gilman Yücel oldu ve İstanbul Rumeli Üniversitesi olarak biz de bu değişimi desteklemektedir. Tüm Üniversite yerleşkesinde "Yeni Erişilebilirlik Sembolü"ne geçilecektir ve düzenlenecek konferansta bu değişimin sürecini sizlere bildirmek için Dr. Gilman Yücel üniversitemizde konuk olacak. Konferansımıza katılarak engelli sembolünün yeni erişilebilirlik sembolü olarak değişim sürecini öğrenebilir ve konuya ve yeni sembole yönelik farkındalık sürecine katkıda bulunabilirsiniz.

Program işleyişi hakkında detayları aşağıdaki görselde bulabilirsiniz.

Etkinlik Tarihi: 11 Mayıs 2023 Perşembe

Etkinlik Saati: 11.00

Yer: İstanbul Rumeli Üniversitesi, Haliç Uygulama ve Araştırma Yerleşkesi (Sinema Salonu)