IOFS Tarafından Düzenlenmesi Planlanan İİT Gıda Güvenliği Eğitim Forumu
21 Ocak 2022, Cuma - 14:52
Güncelleme: 21 Ocak 2022, Cuma - 14:52

Dışişleri Bakanlığından alınan ilgide kayıtlı yazıda, İslam Gıda Güvenliği Teşkilatı (IOFS) IOFS ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE), 2022 Mayıs ayında Dubai'de, İİT kuruluşları, uluslararası örgütler ve üye ülkelerdeki tarım üniversiteleriyle işbirliği halinde İİT Gıda Güvenliği Eğitim Forumu düzenlemeyi planladıkları, söz konusu eğitim forumunun 8-9 Eylül 2021 tarihlerinde Nur-Sultan'da yapılan 4. Genel Kurul'da İİT üyesi ülkeler tarafından kabul edilen IOFS 2031 Stratejik Vizyonu kapsamındaki 16 programdan biri olan "İİT Gıda Sistemi Yetenek Gelişimi" programının uygulanması kapsamında düzenleneceği belirtilmekte, Foruma tarım  niversitelerinden ve ilgili devlet kurumlarından katılım sağlanmasının önemine dikkat çekilmekte, bu doğrultuda gıda güvenliği ve tarım alanında eğitim veren kurumların (üniversite, kolej ve fakülteler) ve temas kişilerinin belirlenmesi konusunda yardım talep edildiği bildirilmektedir.

Yazıda ayrıca, IOFS Sekretaryasının konuyla ilgili belirlediği temas kişisine ilişkin bilgiler aşağıdadır. Forumun kavram kâğıdı keza ekte sunulmaktadır.

Bakytzhan Arystanbek, Program Yöneticisi

Tel: +77018812532
E-posta: b.arystanbek@iofs.org.kz

Konuya ilişkin Üniversitenizin isminin muhataplara iletilmesini istemeniz halinde anılan foruma katılmasında fayda görülen temsilcinizin isim ve iletişim bilgilerinin IOFS'e bildirilmek üzere Başkanlığımıza iletilmesi gerekmektedir.

Prof. Dr. Rahmi ER
Yükseköğretim Kurulu Başkan Vekili