I. Uluslararası Lisansüstü Öğrenci Sempozyumu
21 Şubat 2024, Çarşamba - 09:41
Güncelleme: 21 Şubat 2024, Çarşamba - 09:41

Karabük Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi tarafından 27-28 Şubat 2024 tarihlerinde düzenlenecek olan "I. Uluslararası Lisansüstü Öğrenci Sempozyumunu" sizlere bildirmekten mutluluk duyarız. Lisansüstü öğrencilerin gözünden İslami İlimlerde Güncel Meseleleri ele almak, bu minvalde güncel Sorunlar – Çözüm Önerileri'nin getirilmesi, I. Uluslararası Lisansüstü Öğrenci Sempozyumu'nun ana konusunu oluşturmaktadır. Bu vesileyle öğrencilerin bilimsel etkinliklere teşvik edilmesi, bilimsel etkinliklerle kendilerini ifade edebilme imkanının sunulması ve böylece deneyim kazandırılması sempozyumun tali konuları arasındadır.

Lisansüstü öğrencilerin İslami İlimler sahasında; Temel İslam Bilimleri, Felsefe ve Din Bilimleri ile İslam Tarihi ve Sanatları alanlarında yönelmelerini sağlamak, bilimsel etik çerçevesinde edindikleri bilgileri sunma olanağını temin etmek ve çözüm odaklı çalışmalarını teşvik etmek sempozyumun öncelikli amaçlarından olacaktır. Bu hedef doğrultusunda tespit edilen konu başlıkları çerçevesinde nitelikli çalışmalarla ortaya çıkan bildirilere yer verilerek, Türkiye ve uluslararası bilim literatürüne katkı sağlamak, sempozyumun öncelikli amaçlarından birisi olacaktır.