Hasat Sonrası Kayıpların Azaltılması Stratejileri ve Atıkların Değerlendirilmesi Etkinlik Duyurusu
Tarsus Üniversitesi Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Aysel ELİK DEMİR'in yürütücülüğünde, TÜBİTAK tarafından desteklenmekte olan 2237-A "Hasat Sonrası Kayıpların Azaltılması Stratejileri ve Atıkların Değerlendirilmesi" isimli etkinliğe ilişkin detaylı bilgi ve başvuru formuna http://gkayipazaltma.tarsus.edu.tr/tr adresinden ulaşabilirsiniz.
Eğitimin ana hatları ile amaçları şu şekilde sıralanabilir:
- Atıklar nelerdir, gıda güvenliği ile ilgisi
- Gıda güvencesi ve güvencesizliği ve ülkemizin durumu
- Hasat sırası ve sonrası gıda kayıp nedenleri, çözümleri ve iyi hasat uygulamaları
- Nakliye ve depolama kayıpları, çözüm uygulamaları
- Gıda atıklarının değerlendirilmesi, atıklardan katma değerli ürün eldesi ve uygulama örnekler
- 168 okunma


