14 Ağustos 2023, Pazartesi - 16:10
Güncelleme: 14 Ağustos 2023, Pazartesi - 16:10

Siirt Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi tarafından 04-07 Ekim 2023 tarihleri arasında düzenlenecek olan "Cumhuriyetin 100. Yılında Türkiye ve Türk Dünyası Uluslararası Sosyal Bilimler Sempozyumu" düzenlenecektir.Sempozyum, Türk Dünyasının bağımsızlık serüvenine giden sürecinin tarihi, siyasi, iktisadi, sosyal, kültürel boyutlarıyla irdelemek, aynı zamanda ana tema etrafında araştırma yapan bilim insanlarını bir araya getirerek etkileşim ve bilgi paylaşımını artırmak amacını taşımaktadır. Bu maksatla Orta Asya, Kafkasya Türk Cumhuriyetlerinden, Rusya, Avrupa ve Orta Doğu devletlerinden değerli akademisyenlerin sempozyuma katılım sağlaması beklenmektedir.Ayrıca sempozyumda Pamir Kırgızlarının Türkiye’ye göç edişi ve yerleşmelerinin 41. Yıldönümü ile ilgili olarak “Bağımsızlık Mücadelesinin Simgesi Rahmankul Han” adlı özel bir oturum düzenlenecektir.