MENU

Konservatuvardan Samsun Orff-Schulwerk Günleri

OMÜ Devlet Konservatuarı

OMÜ Sahnesi - Güzel Sanatlar Kampüsü

08 Aralık 2017, Cuma - 17:00 - 10 Aralık 2017, Pazar - 18:30
A+ A-
27 November 2017

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Kampüsü’nde "Samsun Orff-Schulwerk Günleri" çerçevesinde yapılacak gösteri ve panele tüm halkımız davetlidir!

8-9 Aralık 2017 tarihlerinde OMÜ Güzel Sanatlar Yerleşkesi’nde bulunan OMÜ Sahnesi’nde, Orff-Schulwerk Müzik ve Hareket Eğitimi’nin tanıtılması amacıyla, halka açık bir panel ve gösteri düzenlenecektir. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Proje Yönetim Ofisi’nin desteğiyle, Devlet Konservatuvarı bünyesinde, Doç. Dr. Muzaffer Özgü BULUT’un yürüttüğü Samsun Orff-Schulwerk Günleri adlı proje kapsamında, İstanbul Orff-Schulwerk Eğitim ve Danışmanlık Merkezi Müdürü Fatoş Auernig Cümbüş ile merkezin sertifikalı eğitmen eğitmenleri Doç. Dr. Banu Özevin, M. A. Tugay Başar, Onur Erol, Melis Milli ve Senem Özyoğurtcu’nun katılımıyla gerçekleştirilecek etkinliklikler çerçevesinde halka açık panel ve gösterinin yanı sıra OMÜ Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı öğrencilerine yönelik,  2,5 gün süreli, 18 dersten oluşan bir dizi seminer yer almaktadır.

Orff-Schulwerk, besteci Carl Orff ile müzik ve dans pedagogu Gunild Keetman’ın birlikte çalışarak geliştirdikleri “müzik ve hareket eğitimi anlayışı”na dayanan; grup çalışmaları ile bireysel öğrenmelere izin veren; sanatsal ifade formları olan konuşma, dans ve müziğin bir arada kullanıldığı ve bu formların birbirine dönüşüm olanaklarının araştırıldığı; eğitimcinin öğrenci grubunun özelliklerine göre, dersin öğrenme çıktılarına uygun oyunsu bir süreç tasarlamasını ve uygulamasını öngören çağdaş bir müzik eğitimi yaklaşımıdır. Dünya’da yaygınlaşmış bu yaklaşım çerçevesinde ses oluşturma, konuşma, şarkı söyleme, hareket/dans, vurmalı çalgılar çalma ve drama gibi etkinliklerle keşif, doğaçlama, sanatsal anlatım ve yaratıcılık gibi deneyimleri içeren oyunsu süreçler hazırlanır. Öğrenciler şarkı söyleyerek, el çırparak, dans ederek, ele gelen her nesne ile ritim tutarak, tekerlemeler söyleyerek müziği yaşarlar; müziği dinlerler; en sonunda müziği okurlar. Bu hepimizin ana dilini öğrendiği yoldur.

8 Aralık 2017 Cuma günü saat 16:00’daki panelde Orff-Schulwerk’in oluşum süreci, içeriği, felsefi çerçevesi, hedef kitleleri, akademik çevredeki yaygınlığının yanı sıra İstanbul Orff-Schulwerk Eğitim ve Danışmanlık Merkezi’nin ve dünyadaki diğer merkezlerin etkinlikleri ve hizmetleri ile ilgili detaylı bilgi verilecek;

9 Aralık 2017 Cumartesi günü 18:00’deki gösteride Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileriyle seminerlerde yapılan çalışmalardan örnekler sunulacaktır.

Panele ve gösteriye tüm halkımız davetlidir.

Etkinlik Takvimi'ne gözat
Diğer Etkinlikler
X
Secure Login

This login is SSL protected