Ziraat Fakültesi Kapılarını Miniklere Açtı
16 Aralık 2021, Perşembe - 16:25
Güncelleme: 16 Aralık 2021, Perşembe - 20:33

OMÜ Vakfı Koleji başta olmak üzere farklı anaokullarında eğitim alan minik öğrenciler, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde yer alan uygulama seraları, kümesleri ve Bitki Koruma Bölümünde yer alan böcek koleksiyonunu gezdiler.

Doğa bilincinin geliştirilmesi ve farkındalık oluşturulması için gerçekleştirilen ziyarette; minik öğrenciler, seralarda ürünlerin nasıl yetiştirildiğini konusunda yetkililerden bilgi aldı. Ayrıca öğrenciler,  böceklerin de ekolojik sistemde faydalı canlılar olduğunu öğrendiler.

Ziyaretler hakkında bilgi veren Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Özcan, küçük yaştan itibaren çocuklara doğa ve çevre bilinci vermek için bitkiyi, hayvanı, doğayı ve çevreyi sevdirmek gerektiğini söyledi. Dekan Özcan, bu amaçla geleceğimizi kurtarma noktasında önemli bir yere sahip olan öğrencilere Fakültenin tüm etkinliklere kapılarını açtığını belirtti.