MENU

Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümünün Proje Başarısı
07 Mart 2024, Perşembe - 11:24
Güncelleme: 11 Mart 2024, Pazartesi - 15:52
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü öğretim üyelerinin yer alacağı ve OMÜ'nün Nematoloji Laboratuvarı’nda çalışmaların yapılacağı Horizon Europe Araştırma Geliştirme Projesi başladı.

Avrupa Birliği tarafından ‘Farmtofork’ çağrıları kapsamında desteklenmesine karar verilen “An Integrated Set of Novel Approaches to Counter The Emergence And Proliferation of Invasive and Virulent Soil-Borne Nematodes” adlı projenin açılış toplantısı Wageningen Üniversitesinde (Hollanda) gerçekleştirildi. Toplantıda; Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Sevilhan Mennan ve Doç. Dr. Gökhan Aydınlı da yer aldı.

Yürütücülüğünü Wageninden Üniversitesinin yaptığı çalışmada; tarımsal ürünlerde büyük kayıplara sebep olan kök-ur nematodları ve patatesin ana zararlılarından kist nematodlarının mücadelesi üzerinde değişik tekniklerin kullanımı incelenecek.

Üniversiteler, tarımsal araştırma enstitüleri ve özel kuruluşlardan 19 ortak

Projede; Hollanda, Türkiye, İngiltere, Fransa, İspanya, Slovenya, Danimarka, Almanya ve Kenya’dan üniversiteler, tarımsal araştırma enstitüleri ve özel kuruluşlardan oluşan 19 ortak bulunuyor. 7 iş paketi bulunan projenin eğitimle ilgili iş paketinde Prof. Dr. Sevilhan Mennan lider olarak görev alacak. 

OMÜ Nematoloji Laboratuvarı

OMÜ Nematoloji Laboratuvarı'nda yapılan analizler arasında; nematod teşhisine yardımcı olacak morfolojik, biyokimyasal ve moleküler yöntemlerle uygulanan genital preparat yapımı, esteraz, elektroforez jel koşturma işlemleri yer alıyor.

X
Secure Login

This login is SSL protected