MENU

YÖK Başkanı Özvar ve Akademinin Önemli İsimleri OMÜ'nün Organizasyonunda Bir Araya Geldi
03 Eylül 2022, Cumartesi - 18:29
Güncelleme: 05 Eylül 2022, Pazartesi - 13:52
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

TEKNOFEST KARADENİZ’e katılmak üzere Samsun’a gelen Yüksek Öğretim Kurumu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar OMÜ’nün düzenlediği yemek organizasyonunda, TEKNOFEST paydaşı üniversitelerin rektörleriyle bir araya geldi. YÖK Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Karaman’ın da katıldığı programda ev sahibi olarak OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cengiz Batuk, Prof. Dr. Selim Eren, Prof. Dr. Sevim Alışır, Prof. Dr. Mahmut Başoğlu, Genel Sekreter Doç. Dr. İdris Varıcı da hazır bulundu.

Başkan Özvar, OMÜ ve SAMÜ ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu

Sohbet havasında gerçekleşen organizasyonda rektörlerle fikir alışverişinde bulunan Özvar konuşmasında OMÜ ve Samsun Üniversitesi (SAMÜ)’deki gelişmeleri vurgulayarak, bu 2 üniversiteye ilişkin edindikleri izlenimleri paylaştı. Başkan Özvar; “Samsun’un 2 güzide üniversitesine konuk olduk. Çok güzel izlenimlerle ziyaretimizi tamamladığımızı ifade etmek isterim. OMÜ zaten yaklaşık yarım asra ulaşan geçmişiyle bu bölgenin köklü yükseköğretim kurumlarından biri. Gerçekten heyecanla OMÜ Senato Salonu’nda hocalarımızla buluştuk ve eksiksiz bir biçimde toplantımızı gerçekleştirdik. OMÜ’nün, araştırma üniversitelerini zorlayacak bir rekabette ve tempoda yol aldığını gördük ve fark ettik. Bu açıdan fevkalade memnun olduğumu söyleyebilirim. Diğer taraftan ülkemizin en yeni ve en genç üniversitelerinden biri olan SAMÜ’de de fevkalade güzel gelişmeler yaşanıyor. Aranızda SAMÜ’yü mutlaka ziyaret edenler vardır, bilhassa kampüs konusunda Mahmut Hoca’nın ortaya koyduğu çabayı takdir etmemiz lazım. Bu noktada tabii bir iş birliği söz konusu, yani sağ olsun Yavuz Hoca’nın da önemli bir desteği var SAMÜ’ye. Ayrıca Valiliğin, Büyükşehir Belediye Başkanlığının da bu hususta çok ciddi katkıları olduğunu anmalıyız. Bilhassa hangarların yıkılmadan işlevsel hâle getirilmesi hakikaten önemli bir gelişme, yani güzel bir kampüs konseptiyle karşı karşıyayız. İnşallah SAMÜ de bölgenin diğer üniversiteleriyle birlikte güzel hizmetler vermeye devam edecek.” değerlendirmesinde bulundu.

“Bu organizasyona YÖK ve üniversiteler olarak bu düzeyde katkı sunmamız, ülkemize yapılacak en büyük hizmetlerden biri olmuştur”

TEKNOFEST 2022’deki diğer paydaş üniversitelerin rektörlerine hitap eden YÖK Başkanı Özvar, devamında “TEKNOFEST’te rektörlük düzeyinde bulunmuş olmanız fevkalade değerli ve anlamlı, her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ülkemizin gençliğini harekete geçiren ve onlara bir heyecan katan, bir kimlik ve bir anlam katan bu organizasyona YÖK ve üniversiteler olarak bu düzeyde katkı sunmamız, ülkemize yapılacak en büyük hizmetlerden biri olmuştur. TEKNOFEST, hakikaten Samsun’da büyük heyecan meydana getirdi, ama civar illerle beraber gerçekten çok ciddi bir etkinlik yaşanıyor. Öğrencilerinizle birlikte burada olmanız hakikaten çok kıymetli. Emin olun, bunlar tarihî anlar ve sizler de bu anları meydana getiren paydaşlarsınız. Sizlerle fevkalade övündüğümü bilmenizi istiyorum.” şeklinde konuştu.

Özlük hakları ile ilgili tasarı Bakanlık tarafından kabul edildi

Konuşmasında ayrıca, özlük hakları ile ilgili Yönetmelik Değişiklik Taslağı’nın Hazine ve Maliye Bakanlığınca kabul edildiğine dikkat çeken Prof. Dr. Özvar, bu sürece dair “Gerek YÖK gerekse üniversiteler olarak elimizden gayreti sarf ettik. Özlük hakları konusunda Sağlık Bakanlığı ile mukayese edildiğinde aşağı kalmayacak, eş değer bir iyileştirmenin yapılması için irademizi ortaya koyduk.” dedi.

Düzenlenen etkinlikte TEKNOFEST KARADENİZ paydaşı ve çevre illerde bulunan üniversitelerin rektörlerinin yanı sıra Somali Benadir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mohamed Mohamoud Hassan’ı da ağırlayan OMÜ Rektörü Ünal, TEKNOFEST KARADENİZ vasıtasıyla akademinin önemli isimlerine ev sahipliği yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected