MENU

Yılın Son TEKNOFEST’i İzmir’de Başladı
27 Eylül 2023, Çarşamba - 13:39
Güncelleme: 13 Ekim 2023, Cuma - 15:54
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Bu yıl üçüncüsü organize edilen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yürütücülüğünde İzmir Çiğli Havalimanı’nda ziyarete açıldı.

Rektör Ünal liderliğindeki OMÜ ekibi İzmir’de 

Paydaş üniversitelerden biri olan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) de açtığı stantta Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal’ın öncülüğünde Genel Sekreter Yardımcısı Serap Sivrioğlu Sezer, Samsun Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Mevlüt Gürbüz, Kariyer Merkezi Müdürü Prof. Dr. Kemal Yıldızlı, Kurumsal İletişim Koordinatörü Öğr. Gör. Halil İbrahim Zengin, Öğr. Gör. Elif Şevik İnal ve idari personelden kurulu ekip TEKNOFEST İzmir’de yerini aldı.

121 kurum katılıyor

Bugün başlayıp 1 Ekim’de sona erecek TEKNOFEST İzmir; Türkiye'nin millî teknoloji hamlesinde rol oynayan bakanlıkların, başkanlıkların, kamu ve özel sektör kuruluşlarının, akademik kurumların ve medya şirketlerinin de aralarında bulunduğu 121 kurumun katılımıyla gerçekleştiriliyor.

Bugün saat 13:00’te resmî açılış töreninin olacağı festivalin ilk gününde “Bilim Şov”, “Rafadan Tayfa Teknolojik Tayfa”, “Hürkuş ve Gökbey Müzikali”, “Sahne Senin”, “Uçan Çocuklar Akrobasi Gösterisi” ve Burak Yeter konseri olacak.

Ziyaretçiler de gün boyunca “Dikey Rüzgâr Tüneli”, “İklim Tüneli”, “Güneş Gözlemi”, “Planetaryum”, “Uzay Temalı Çocuk Parkı”, “Simülasyon Deneyim Alanları”, “Katılımcı Stant Aktiviteleri”, “Kara ve Hava Araç Sergisi”, “Sıcak Hava Balonu” ve “Pedallı Uçuş Etkinliği”ni deneyimleyebilecek. Festivalde ayrıca teknoloji ve girişim alanlarında yarışmalar da düzenlenecek.

Festival boyunca Türk Yıldızları, Bayraktar Akıncı, Anka, Bayraktar TB2, F-16 Solotürk, Hürkuş, S-70 (Çelik Kanatlar), BEL-429 (Üzüm Salkımı), Paramotor, Gyrocopter, T-129 Atak Helikopteri, Caravan (Paraşüt atlayışları) ile gökyüzünde heyecan veren gösteriler sergilenecek ve öğrencilerle ilk uçuş etkinlikleri hayata geçirilecek. Festivalde “Sahne Senin” etkinliği de müzikseverlere hitap edecek.

Festival heyecanına ortak olmak isteyen ziyaretçiler, kayıtlarını TEKNOFEST’in resmî internet sitesi ve mobil uygulama üzerinden yapabiliyor.

X
Secure Login

This login is SSL protected