MENU

Ürdün’den OMÜ’ye İş Birliği Ziyareti
07 Haziran 2022, Salı - 16:27
Güncelleme: 17 Haziran 2022, Cuma - 14:47
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ile Ürdün’ün önemli üniversiteleri arasında olan Özel Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (Applied Science Private University) arasında ortak bilimsel çalışma, eğitim ve kültürel işbirliğine ilişkin iş birliği protokolü imzalandı.

OMÜ Rektörlüğünde gerçekleşen törende protokol metnine; OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal ve Özel Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Iman Basheti imza attı.

İmza töreninde Rektör Ünal’a; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cengiz Batuk, Prof. Dr. Selim Eren, Prof. Dr. Recep Sancak, Prof. Dr. Fehmi Yazıcı, Uluslararası İlişkiler Birim Başkanı Prof. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu da eşlik etti.

Protokolle iki üniversite arasında eğitim, kültür ile araştırma ve geliştirme alanında iş birliğini geliştirecek çalışmaların yapılması ve her iki üniversitenin sahip olduğu akademik birikimin ve personel deneyimin karşılıklı olarak paylaşılması amaçlanıyor.

5 yıl geçerli olacak protokolle akademik personel ve öğrencilerin değişiminin yanı sıra; yapılan akademik çalışmaların ortak kullanıma açılması hedefleniyor. Ayrıca eğitim alanında her iki kurumu teşvik edecek organizasyonların yapılarak ülkeler arasındaki mevcut ilişkilerin geliştirilmesi planlanıyor.

“Biz bilginin paylaşıldıkça arttığına inanıyoruz”

İmza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, ziyareti için konuk Rektör Basheti’ye teşekkür ederek üniversiteler arasındaki iş birliğinin güzel bir başlangıç olmasını diledi. Protokolün kısa sürede işlevsellik kazanmasını isteyen Rektör Ünal, “Tecrübelerin karşılıklı olarak paylaşılması en temel arzumuzdur. Bu nedenle bu anlaşmayı bir fırsat olarak görüyoruz. Ayrıca birikimlerimizin paylaşılmasını ülkeler açısından da son derece değerli buluyorum. Biz bilginin paylaşıldıkça arttığına inanıyoruz.” diye konuştu. 

“Bölgede farklı özellikleriyle öne çıkan Ürdün, önemli bir lokasyonda yer alıyor”

Türkiye’deki diğer üniversitelerin birikimlerini paylaşmasında OMÜ’nün koordine edici görev üstlendiğine dikkat çeken Rektör Ünal, “OMÜ 33 farklı ülkede Yabancı Öğrenci Seçme Sınavını (YÖS) gerçekleştiriyor. Yaptığımız bu sınavla ülkemizdeki 9 farklı üniversiteye öğrenci yerleştiriyoruz.  Bu sınavları düzenlerken bazı bölgeleri önemsiyoruz. Özellikle Orta Doğu Bölgesi bizim gönül coğrafyamız. Bölgede farklı özellikleriyle öne çıkan Ürdün, önemli bir lokasyonda yer alıyor. Batı ve Doğu kültürlerinin özelliklerini içinde bulunduran Ürdün ile sizin vasıtanızla ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının sonunda üniversitelerin üç temel prensibi olduğunu vurgulayan Rektör Ünal, bunların ilkinin nitelikli eğitim, ikincisinin toplumun gelişimini sağlayacak araştırmalar, üçüncüsünün ise elindeki insan kaynağıyla içerisinde bulunduğu topluma hizmet üretmesi olarak sıraladı.

“İki üniversite arasındaki ilişkiler gittikçe güçlenecek”

Anlaşmanın iki ülke açısından fırsat oluşturduğuna dikkat çeken Özel Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Iman Basheti ise Rektör Ünal’a konukseverliği ve ilgisi için teşekkür etti. Prof. Dr. Iman Basheti, Rektör Ünal’ın konuşmasına değinerek anlaşmayla iki üniversite arasındaki ilişkilerin gittikçe güçleneceğine inandığını söyledi.
Protokol töreni öncesi Özel Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Iman Basheti, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal’ı makamında ziyaret etti. Ziyaret, hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle tamamlandı.

Daha sonra Ünal ve Basheti, kampüste incelemelerde bulunduktan sonra üniversitemizin düzenlemiş olduğu, OMÜ Buluşmaları Teknokariyer Günlerindeki stantları ziyaret ederek öğrencilerle sohbet ettiler.

 

X
Secure Login

This login is SSL protected