MENU

ÜNİ-DOKAP Üst Kurulu YÖK Başkanı Saraç’ın Başkanlığında Online Toplandı
05 Haziran 2020, Cuma - 15:14
Güncelleme: 06 Haziran 2020, Cumartesi - 21:08
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ) de mensubu olduğu ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin (RTEÜ) dönem başkanlığını yürüttüğü Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Bölgesi Üniversiteler Birliği (ÜNİ-DOKAP) 2020 yılı ikinci Üst Kurul Toplantısı, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç başkanlığında online (çevrim içi) olarak gerçekleşti.

Her yıl dönem başkanlığını bir üniversitenin yürüttüğü ve 2020 yılı için de dönem başkanlığını RTEÜ’nün yaptığı ÜNİ-DOKAP’ın ikinci Üst Kurul Toplantısı’nda Birlik üyesi üniversitelerin rektörleri video konferans yöntemiyle internet üzerinden görüntülü olarak bir araya geldi.

YÖK Başkanı Saraç “Pandemi sürecinde hızlı hareket ettik”

Toplantıya YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç da katılarak toplantının açılışında bir konuşma yaptı. YÖK Başkanı, konuşmasında yeni YÖK olarak pandemi (koronavirüs) sürecinde hızlı hareket ettiklerini ve hızlı karar aldıklarını, bu süreci üniversitelerin yapıcı tutumları ve bir ekip hâlinde hareket etmeleri neticesinde sorunsuz bir şekilde geçirdiklerini dile getirdi.

“Bundan sonraki süreçte hiçbir şey eskisi olmayacak”

Öğrenci merkezli bir yaklaşım ve eğitim-öğretimin kesintiye uğramaması anlayışıyla hareket ettiklerini vurgulayan Başkan Saraç bundan sonraki süreçte hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını, Üniversitelerin yeni sürece ayak uydurması gerektiğini belirterek dünün kararları ve dünün anlayışıyla artık bugünün yönetilemeyeceğine dikkat çekti.

Yeni dönemde uzaktan öğretimde ders oranını yüzde 10 - 40 arasında üniversiteler belirleyebilecek

2020 - 2021 akademik yılının başlangıcının YÖK tarafından belirleneceğini söyleyen Prof. Dr. Saraç, yeni dönemde uzaktan öğretimle verilebilecek ders oranını, yüzde 10 ile yüzde 40 arasında üniversitelerin belirleyebileceği bilgisini paylaştı.

Sanal buluşmada ardından YÖK Başkanı ile toplantıya katılan ÜNİ-DOKAP Rektörler arasında pandemi dönemi sonrası eğitim-öğretim süreçleri hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

ÜNİ-DOKAP’ta her alanda iş birliği ve ortaklık vurgusu

Toplantının ikinci oturumu ise dönem başkanı olan RTEÜ'nün Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Bu oturumda ise; DOKAP Bölgesi’nde yer alan 11 ildeki toplam 14 üniversite olarak hem eğitim-öğretim hem de araştırma geliştirme (AR-GE) süreçlerinde iş birliği içerisinde ortak hareket edilmesi, kaynakların ortak kullanılması ve ortak birtakım araştırmalar ile projelerin yapılması gibi konular üzerinde duruldu.

Toplantıya; ÜNİ-DOKAP Dönem Başkanı RTEÜ’nün Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan İnan, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu ve DOKAP Başkanı Yusuf Mengi katıldı.

Üst Kurul Toplantısı’nda alınan kararların planlanması ve uygulanması noktasında da ÜNİ-DOKAP Stratejik Kurulu görevlendirilirken bir sonraki toplantının eylül ayında yapılmasına karar verildi.

Kaynak: Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Basın Birimi

X
Secure Login

This login is SSL protected