MENU

ÜNİ-DOKAP Dönem Başkanlığı Giresun Üniversitesinde
06 Ocak 2021, Çarşamba - 12:44
Güncelleme: 18 Şubat 2021, Perşembe - 21:36
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Üniversiteler Birliği (ÜNİ-DOKAP) Üst ve Stratejik Kurul Toplantısı, Birliğe mensup üniversitelerin rektörleri ve ilgili rektör yardımcılarının katılımıyla çevrim içi (on-line) video konferans üzerinden gerçekleştirildi.

Üst ve Stratejik Kurul Toplantısı’nda 2020 yılının genel değerlendirilmesi yapılırken ÜNİ-DOKAP dönem başkanlığı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinden (RTEÜ) Giresun Üniversitesine geçti.

RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman başkanlığındaki Üst ve Stratejik Kurul Toplantısına; DOKAP Başkanı Hakan Gültekin, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan İnan, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu ile bu üniversitelerin ilgili rektör yardımcıları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan DOKAP Başkanı Hakan Gültekin, 2020 yılında yapılan çalışmalardan bahsederek bünyesindeki 15 üniversitenin iş birliğinden güç alan DOKAP’ın bölge için çok değerli olduğunu vurguladı.

DOKAP Başkanı Gültekin “Bölge kalkınmasında üniversitelere büyük görevler düşüyor”

DOKAP Başkanı Hakan Gültekin, konuşmasının devamında ülkelerin gelişmesi ve kalkınması için bölge kurumlarının bir araya gelmesinin önemine işaret ederek “Üniversiteler, bölgenin gelişmesi için ciddi desteği olan kurumlardır ve üniversitelerimize bu uğurda büyük görevler düşmektedir. ÜNİ-DOKAP bu anlamda önemli bir birliktir.” dedi.

ÜNİ-DOKAP’ın kuruluşundan bu yana sırasıyla dönem başkanlığı görevini ifa eden Karadeniz Teknik Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesine hizmet ve katkılarından ötürü teşekkür eden DOKAP Başkanı Gültekin, bu birlikteliğin uzun soluklu ve verimli olmasını temenni etti.

RTEÜ Rektörü Karaman “ÜNİ-DOKAP gittikçe kurumsallaşıyor”

Ardından RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, ÜNİ-DOKAP 2020 yılı dönem başkanı olarak yaptıkları bazı çalışmaların özetini sundu. Bu birlikteliğin; 15 üniversitenin tecrübe ve altyapı paylaşımı, gerektiğinde ortak hareket etme ve sorunların çözümünde bölgesel güç olması gibi birçok konuda paydaşlığı kapsadığını belirten Prof. Dr. Karaman, ÜNİ-DOKAP’ın faydalı ve gittikçe kurumsallaşan bir birliktelik olduğuna dikkat çekti.

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu birlikteliğin, üniversitelerin yapıcı katkısı ve yaklaşımıyla daha iyi noktalara taşınacağına inandığını ifade eden Rektör Karaman, sözlerini “Dönem başkanlığımız boyunca vermiş olduğunuz desteklerden dolayı başta siz değerli rektörlere, DOKAP Başkanı Sayın Hakan Gültekin’e, stratejik kurulda yer alan öğretim üyelerine, sekretaryasındaki mesai arkadaşlarıma ve katkı sunan herkese şahsım ve ÜNİ-DOKAP adına teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum. Dönem başkanlığının, Giresun Üniversitesi ve değerli Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can Hocam adına hayırlı olmasını diyorum.” diyerek tamamladı.

Giresun Üniversitesi Rektörü Can “Yeni dönemde de güzel işlere imza atacağız”

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can ise konuşmasında, ülkemizin en büyük eksikliklerinden birinin; toplum, iş dünyası ve sanayi arasında gerekli düzeyde iş birliğinin sağlanamaması olduğuna işaret ederek şunları söyledi: “Son yıllarda bu anlamda çalışmalar gerçekleşmektedir ve bu çabalar son derece önemlidir. 2016 yılında bölgede hizmet vermeye başlayan ÜNİ-DOKAP platformunu da ülkemizin ve bölgemizin kalkınması adına çok önemsiyorum. Daha önce dönem başkanlığını başarıyla yürüten hocalarıma teşekkür ediyorum. Yeni dönemde de daha kuvvetli iş birlikleri yaparak güzel işlere imza atmaya devam edeceğiz.”

Bayrak Giresun Üniversitesinde

Sonrasında yapılan törenle ÜNİ-DOKAP dönem başkanlığı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinden (RTEÜ) Giresun Üniversitesine geçti. Devir teslim imza töreninde RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, dönem başkanlığı görevini Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can’a teslim etti.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Ünal “Amacımız; ilişkileri ve koordinasyonu diri tutup daha ileri taşımak”

Toplantıda söz alan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, ÜNİ-DOKAP’ın; eğitim-öğretim, teknoloji, inovasyon, araştırma geliştirme (AR-GE), kültür, sanat, toplumsal hizmet ve fayda ile bölgesel kalkınma temaları çerçevesinde bölgedeki üniversiteler arasındaki iş ve güç birliğini esas aldığına vurgu yaparak amaçlarının, bu ilişkileri ve koordinasyonu diri tutup daha da ileriye taşımak olduğunu dile getirdi. Rektör Ünal, Birlik üyesi üniversitelerin; insan kaynakları ile bilimsel ve ekonomik potansiyelini birleştirmesi ve ortak yarar için kullanmasının kritik ve çok önemli bir misyonu yerine getirdiğini kaydetti.

Üst Kurul Toplantısı, 2020 yılının genel değerlendirilmesi ve gündem konularına geçilmesiyle devam etti. İlk olarak yaz döneminde pandemi şartlarında eğitim-öğretimin nasıl yürütüleceğine dair yol haritası tartışıldı. Toplantının sonraki bölümlerinde ise Birlik çatısı altındaki üniversitelerde görev yapan akademik ve idari çalışanlara muvafakat verilmesi konusunda yaşanan sorunlar ve iletilen talepler gözden geçirildi.

X
Secure Login

This login is SSL protected