MENU

Uluslararasılaşma Konusunda Kararlı Adımlarla İlerleyen OMÜ, Fildişi Sahili’nden Gelen Misafirleri Konuk Etti
25 Kasım 2022, Cuma - 21:53
Güncelleme: 25 Kasım 2022, Cuma - 21:53
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Batı Afrika ülkesi olan Fildişi Sahili Abidjan kentinde bulunan Nangui Abrogoua Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hortense Atta Diallo ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesinde Doktora eğitimini tamamlayan KIET Inovation Kurucusu & CEO’su Dr. Koka Zongo, OMÜ'ye ziyaret gerçekleştirdiler.

Uluslararası İlişkiler Birim Başkanı Prof. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu eşliğinde gerçekleşen ziyarette; konuklar Mühendislik Fakültesi, Ziraat Fakültesi ve Samsun Teknopark’ı ziyaret ederek ikili görüşmelerde bulundu.

Görüşmelerde öğrenci ve akademisyen değişimi imkânlarının yanı sıra Nangui Abrogoua Üniversitesinde Türkçe eğitimi verilmesi için destek talep edildi. Ayrıca, Fildişi Sahili’nin Abidjan kentindeki Nangui Abrogoua Üniversitesinin özellikle deneysel, ekolojik ve bilgisayar bilimlerinde uzmanlaştığı belirtilerek bu alanlarda iş birliği alanlarının oluşturulması talep edildi.

Prof. Dr. Kurşunoğlu, uluslararası öğrenci ve uluslararasılaşma konularında ciddi çalışmalar gerçekleştiren Ondokuz Mayıs Üniversitesi adına gerçekleştirilen ziyaretten ötürü duydukları memnuniyeti belirtti. Konuklar ise Türkiye’nin önemli üniversitelerinden olan OMÜ ile iş birliği konularının gelişmiş olmasından mutlu olduklarını söylediler.

Ziyaret hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected