MENU

Uluslararası Öğrencilerin Ülke Temsilcileri Yemek Programında Buluştu
25 Aralık 2022, Pazar - 22:08
Güncelleme: 29 Aralık 2022, Perşembe - 22:40
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) eğitim gören uluslararası öğrencilerin ülke temsilcileri için Yaşam Merkezi’nde yemek programı düzenlendi.

Uluslararası İlişkiler Birimince organize edilen programa; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Eren, Uluslararası İlişkiler Birim Başkanı Prof. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu, Uluslararası İlişkiler Şube Müdürü Ahmet Çakır ve Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Dr. Olcay Bayraktar katıldı.

Programda, uluslararası öğrencilerin talep ve temennileri ile yaşadıkları sorunların çözüm yolları üzerinde duruldu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eren "Kapsamlı ve çok boyutlu bir uluslararasılaşma stratejisi izliyoruz"

Programda konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Eren, kapsamlı ve çok boyutlu bir uluslararasılaşma stratejisi izlediklerini vurgulayarak küresel eğilimler ışığında hem uluslararası öğrenci sayısı ve oranını üst düzeye çıkarmak hem de ülke çeşitliliğini arttırmak için gayret ettiklerini dile getirdi.

"OMÜ, uluslararası öğrenci hareketliliğinde önemli bir trend yakaladı"

OMÜ’nün uluslararası öğrenci hareketliliğinde önemli bir trend yakaladığını belirten Prof. Dr. Eren, Samsun için büyük bir zenginlik kaynağı olan uluslararası öğrencilerin tecrübe, öneri ve beklentilerinin kendileri açısından son derece değerli olduğunu kaydetti.

Yunanistan, Afganistan, Sudan, Pakistan, Lübnan, Yemen, Ukrayna, Kosova, Cezayir, Türkmenistan, Rusya, Suriye, Cibuti, Tacikistan, Fransa, Çad, Kazakistan, Latin Amerika, Kırgızistan, Gabon, Angola, Gine Bissau, Ahıska, Malezya, Endonezya, Mısır, Irak, Gine, Ruanda, Mali, Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Arnavutluk, Avustralya, Avusturya, Belçika, Burundi, Etiyopya, Güney Sudan, Komor, Fas, Gürcistan, Hollanda, İsveç, İsviçre, Doğu Türkistan ve Somali’den temsilcilerin katıldığı buluşmada ayrıca, OMÜ-YÖS (Uluslararası Öğrenci Giriş Sınavı) ve uluslararası öğrenci etkinlikleri değerlendirildi.

X
Secure Login

This login is SSL protected