MENU

Türkiye’de Bilgiyi Ticarileştirmede Yükselen Değer OMÜ
03 Mayıs 2023, Çarşamba - 07:48
Güncelleme: 23 Ekim 2023, Pazartesi - 08:58
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Patent Effect Firması tarafından yayımlanan 2022 Patent Raporu’na göre; Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), Türkiye’deki 209 üniversite arasında “Ticarileştirme Sözleşmesi” ile “Ticarileşen Patent/Faydalı Model” kategorisinde 7’inci sırada yer aldı.

“Sorunların çözümünde bilim temelli bilginin ortak üretimine ihtiyaç olacaktır”

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın katıldığı çevrim içi lansman (tanıtım) programında, “Türkiye’nin Patent Raporu 2022’in sonuçları açıklandı. Dünyada geçim sıkıntısı krizleri, siber güvenlik açıkları, sosyal uyum erozyonu, borç krizleri ne yazık ki sürekli karşılaştığımız gerçekler. Bu sorunların çözümünde bilim temelli bilginin ortak üretimine ihtiyaç olacaktır. Bu nedenle bu patent raporunu, ülkemizdeki üniversitelerin bilimsel gelişimi açısından önemli görüyorum.” şeklinde konuştu.

“OMÜ, Türkiye’de bilgiyi ticarileştirmede yükselen değer olarak yoluna devam edecek”

Üniversitenin “Ticarileştirme Sözleşmesi” ve “Ticarileşen Patent/Faydalı Model” kategorilerindeki başarılarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal ise “2022 yılı ticarileştirme şampiyonu üniversiteler ve araştırma merkezleri sıralamasında yer almamızı sağlayan Teknoloji Transfer Ofisi Ticarileştirme ve Pazarlama Ekibi'ni tebrik ediyorum. Türkiye'nin teknoloji geliştirme-ticarileştirme yetkinliklerini patent verisi ile sunmak ve patent ekosisteminin gelişimini görünür kılmak amacıyla hazırlanan Türkiye'nin Patent Raporu’nda Üniversitemiz Türkiye’de bilgiyi ticarileştirmede yükselen değer olarak yoluna devam edecek.” ifadelerini kullandı.

2022 Patent Raporu’na www.patentraporu.com adresinden ulaşabilirsiniz.

 

X
Secure Login

This login is SSL protected