MENU

Türkiye Ulusal Ajansından 2 Ayrı Erasmus + Projesine 350 Bin Avro Destek
26 Ekim 2020, Pazartesi - 19:30
Güncelleme: 08 Şubat 2021, Pazartesi - 10:28
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ), Erasmus+ KA202 ve KA204 faaliyeti alanında ortağı olduğu 2 ayrı projesiyle 350 bin Avro bütçeye onay aldı.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ile Avrupa Birliği Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı;  Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümünün Erasmus+ Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar (KA202) Projeleri kapsamında sunduğu 148 bin 952 Avro’luk bütçeyi onaylarken, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığının ortağı olduğu Erasmus+ Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar (KA204) Faaliyetinde ''Temel Eğitim Yoluyla Dezavantajlı Kadınların Yetkinliklerinin Güçlendirilmesi için Model Geliştirme'' isimli projeye tam 202 bin 639  Avro destek verdi.

Dezevantajlı kadınların güçlendirilmesi projesine yaklaşık 203 bin Avro destek

Rektörlük bünyesinde hizmet veren Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığının ortaklarıyla birlikte hazırlayıp Erasmus+ Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar (KA204) Projeleri kapsamında sunduğu ''Temel Eğitim Yoluyla Dezavantajlı Kadınların Yetkinliklerinin Güçlendirilmesi için Model Geliştirme'' isimli proje, T.C. Dışişleri Bakanlığı - Avrupa Birliği Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından onaylanarak 202 bin 639 Avro bütçe ile desteklendi.

Üniversite tarafından yürütülen proje; Bupnet Bildung Und Projekt Netzwerkgmbh (Almanya), Asociacion Caminos - Asociacion Para El Intercambio Educacion Y Desarrollo Social (İspanya), Compass-Beratung, Begleitung Und Training Gemeinnützige Gmbh (Avusturya), Oaza Sigurnosti (Sırbistan) ve Samsun Canik Halk Eğitim Merkezinin ortaklığında gerçekleşecek.

Erasmus+ Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıkları (KA204) Nedir?

Proje ile stratejik ortaklıklar, Avrupa düzeyinde yenilikçi uygulamaların geliştirilmesi, transfer edilmesi ve uygulanması amacıyla, program üyesi ülkelerdeki kurum, kuruluşlar arasındaki stratejik işbirliği ve ortaklıklar kurulmasını hedefleniyor. 

Proje ile genel olarak hedeflenen, Avrupa öğretim ve öğrenim boyutunun güçlendirilmesi, çeşitlilik, hoşgörü ve demokratik katılım değerlerinin teşvik edilmesi ile Avrupa mirası ve çeşitlilikteki zenginlik hakkında bilgi edinmek. Özel olarak hedeflenen ise yetişkin eğitimi sağlayıcılarının yüksek kalitede hareketlilik projeleri yürütme kapasitelerini geliştirip, özellikle dezavantajlılarla çalışan kurum ile kuruluşların, küçük çaplı yetişkin eğitimi sağlayıcılarının, programa yeni dâhil olanların katılımını teşvik ederek, her yaştan ve sosyo-ekonomik altyapıdan yetişkinlerin katılımını artırarak, Avrupa Eğitim Alanının oluşturulmasına katkıda bulunmalarını sağlamak.

X
Secure Login

This login is SSL protected