Turizm Fakültesinde ‘Âşık Edebiyatı’ Söyleşisi Düzenlendi
16 Kasım 2023, Perşembe - 15:23
Güncelleme: 16 Kasım 2023, Perşembe - 15:23

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Turizm Fakültesi Anadolu Halk Kültürü dersi kapsamında Doç. Dr. Yasin Keleş’in program sunuculuğunu yaptığı ‘Âşık Edebiyatı’ isimli söyleşide Aşık Sancak ve Aşık Yavuz öğrenciler ile buluştu.

Turizm Fakültesi konferans salonunda düzenlenen programda; kültür aktarımında Aşıkların rolü, Âşık Edebiyatı ve özellikleri hakkında bilgiler verildi. Âşıklar divanı ile başlayan program, aşık edebiyatı örneklerinden esintilerle devam etmiş olup öğrenciler tarafından ilgiyle takip edildi.

Öğrencilerin soru cevap kısmıyla sona eren programda değerli ustalar Aşık Sancak ve Aşık Yavuz’a derse yatıkları katkılardan dolayı Doç. Dr. Yasin Keleş tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.