MENU

TÜBİTAK-1001 Programı Kapsamında OMÜ’den 3 Proje Destek Almaya Hak Kazandı
25 Ocak 2024, Perşembe - 14:38
Güncelleme: 25 Ocak 2024, Perşembe - 21:44
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

TÜBİTAK “1001– Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” kapsamında 2023 yılı 2. döneminde Araştırma Destek Programları Başkanlığı’na (ARDEB) önerilen projelerin bilimsel değerlendirme süreci tamamlandı. Ondokuz Mayıs Üniversitesinden (OMÜ) 3 proje TÜBİTAK desteği almaya hak kazandı.

Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ünal Kılıç’ın yürütücülüğünde “Kenevir Artıklarından Yapılan Silaj ve Toplam Karma Rasyon Silajlarının Yem Değerinin In Vitro ve In Vivo Yöntemlerle Belirlenmesi ve Enterik Metan Üretimi Üzerine Etkilerinin Shotgun Metagenom Yaklaşımı ile Değerlendirilmesi” konulu TÜBİTAK-1001 çerçevesinde sunulan bilimsel araştırma projesi TÜBİTAK tarafından destek almaya hak kazandı.

Fen Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mübera Andaç’ın yürütücülüğünde ise “İleri Seviyede Lityum-İyon Piller İçin Nanofiber Bazlı Anot, Katot ve Seperatör İnce Filmlerin Sentezi ve Karakterizasyonu” konulu TÜBİTAK-1001 çerçevesinde sunulan bilimsel araştırma projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer görüldü.

Son olarak Fen Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Halil Mutuk’un yürütücülüğünde “Alt-Tılsım (Bottom-charmed) Mezon Spektrumunun Kuark Model İle İncelenmesi” konulu TÜBİTAK-1001 çerçevesinde sunulan bilimsel araştırma projesi TÜBİTAK tarafından bir sonraki dönemi beklemeden başvuru yapılabilmesine karar verilen projeler arasında yer aldı.

Akademisyenlerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

X
Secure Login

This login is SSL protected