Tıp Fakültesi Hastanesi Emzirme Haftası'nda Etkinlik Düzenledi
08 Ekim 2021, Cuma - 16:50
Güncelleme: 07 Aralık 2021, Salı - 14:02

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi, 1-7 Ekim Emzirme Haftası vesilesiyle anne sütünün önemine dair anlamlı bir etkinliğe imza attı.

Anneler ve sağlık çalışanlarının katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, Tıp Fakültesi Hastanesi Merkez Müdürü Prof. Dr. Fatih Özkan ve Tıp Fakültesi Neonatoloji (Yenidoğan Yoğun Bakım) Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Canan Seren emzirme hakkında bilgiler verdi.

Anne sütünü teşvik eden ve bebek dostu unvanlarına sahip olan Tıp Fakültesi Hastanesinde Emzirme Haftası’na özel farkındalık oluşturmak adına tüm sağlık çalışanları, üzerinde bebek dostu logosu bulunan ve "ilk 6 ay sadece anne sütü" yazılı tişörtler giydi.

Ayrıca etkinlikte emzirmenin, bebek ile anne arasındaki duygusal bağ oluşumunda en güçlü unsur olduğunun vurgulandığı, anne sütünün faydaları ve emzirmenin önemini içeren sloganlarla bir video hazırlandı.