MENU

Tıp Fakültesi Eğitim Revizyonunun Yol Haritası Belirlendi
17 Aralık 2020, Perşembe - 14:46
Güncelleme: 17 Aralık 2020, Perşembe - 14:46
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Donanımlı öğrenciler yetiştirerek Türkiye’nin ihtiyaçlarını karşılayan, dünyadaki gelişmeleri dikkate alarak uluslararası rekabette ülkemizi güçlendiren bir eğitim programı oluşturmak amacıyla tüm birimlerde eğitim revizyonu başlatan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) yönetimi, revizyon çalışmalarına Tıp Fakültesiyle devam etti.
Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cengiz Batuk, Prof. Dr. Recep Sancak, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Çokluk, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Gamze Alaylı, Prof. Dr. Ahmet Tevfik Sünter ile uzaktan konferans yöntemiyle ana bilim dalı ve bölüm başkanlarının katıldığı eğitim revizyonu toplantısında; Tıp Fakültesinin genel durumu, yeterlilikleri ve ders programı içerikleri ele alınarak revizyon sürecinde uygulanması planlanan yol haritası belirlendi.

“OMÜ’nün en etkili fakültelerinden biri Tıp Fakültesi”

Rektörlükte gerçekleşen değerlendirme toplantısında, Üniversitenin jeopolitik durumu ve imkânları konusunda değerlendirme yapan Rektör Ünal, Tıp Fakültesinin gelecek yıllarda kendine hedef geliştirmesi gerektiğini söyledi. Rektör Ünal, OMÜ’nün en etkili fakültelerinden biri olan Tıp Fakültesinin tercih sıralaması, öğrenci sıralaması, istihdam alanına katkılarını sayısal verilerle açıklayarak akademisyenlerle bilgi alışverişinde bulundu.

“Akademisyenlerin ve öğrencilerimizin çabaları ve katkıları son derece önemli”

Prof. Dr. Ünal, konuşmasının devamında, OMÜ Tıp Fakültesinin ilk tercih edilme sırasının yüzde 8, genel tercih sırasının yüzde 19, istihdam alanına katılımının yüzde 56, öğrencilerin genel ortalamasının ise yüzde 49 olduğunu belirtti. Bu veriler doğrultusunda OMÜ Tıp Fakültesinin kendine bir ideal koyması gerektiği vurgulayan Rektör Ünal, Tıp Fakültesinin ilk 10’a girmesini istediklerini söyledi. Rektör Ünal, “Hedeflerimiz için akademisyenlerin ve öğrencilerimizin çabaları ve katkıları son derece önemli. Bunu başarırken en önemli adımımız rasyonel olmak ve mevcut durumuzla ilgili analiz yaparak Fakültemizi daha üst seviyelere çıkarmak.” şeklinde konuştu.

Toplantıda mezun yeterliliğine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Bizim OMÜ Tıp Fakültesinden mezun olacak bir öğrenci için öngördüğümüz yeterlilik kriterleri var. Bu kriterleri sağlamak için de öncelikle Fakültenin tüm bölümlerini inceleyerek yetersiz kısımlarını belirlememiz ve biçimlendirmemiz gerek. Arkasından müfredat, materyal ve sistemi konuşacağız.” dedi.

“Mezunlarımız bizim karnemiz”

Tıbbi hizmet sunabilme, alanındaki teknolojiyi kullanabilme, hasta yönetimini sağlayabilme, sağlık yöneticiliği yapabilme, iyi iletişim becerilerine sahip olma, mesleğinde sürekli kendini geliştirme ve meslek ilkelerine uyma gibi Tıp Fakültesi mezunu için gerekli kriterleri sıralayan Rektör Ünal, “Ders içeriklerinde bu kriterleri sağlayan her şeyin mevcut olması gerekiyor. Örneğin iyi iletişim becerisi için eğitim programı içerisinde neler yapılıyor ya da neler yapılması gerekiyor bunları konuşmamız önemli. Bunun yanında Sağlık Bakanlığında istihdam edilen ve toplumun bir hekimden beklentilerini karşılayan mezunlarımız, mezun yeterliliğini anlamamız açısından bize bir öngörü sunuyor. Bu açıdan bakıldığında mezunlarımız bizim karnemiz. ” ifadelerini kullandı.

Tıp Fakültesi Dekanı Çokluk, Fakülte hakkında bilgi verdi

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Çokluk ise yaptığı sunumda; OMÜ Tıp Fakültesinin temel alan bilgisi, sistem analizi, öğrencilerin karşılaştıkları sorunlar, mezun yeterliliği ve ölçme değerlendirme sitemine dair ilgili açıklamalarda bulundu. Dekan Çokluk, öğrencilerin Fakülteden son derece memnun olduklarını ve internlerin de hastanelerde personelle birlikte uyumlu şekilde çalıştıklarını vurguladı. Dekan Çokluk, Fakültenin sınıfları ve ders içerikleri hakkında bilgi verdi.

Genel bir değerlendirmenin ardından toplantı sona erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected