Tarihten Günümüze İslami İlimlerde Yenilik Arayışları: Fazlurrahman Örneği Paneli Gerçekleştirildi
10 Mart 2020, Salı - 15:20
Güncelleme: 11 Mart 2020, Çarşamba - 16:25

İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen ‘’Tarihten Günümüze İslami İlimlerde Yenilik Arayışları:Fazlurrahman Örneği’’ konulu panel, İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Panelin moderatörlüğünü üstlenen, İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Cafer Sadık Yaran, yenilenme düşüncesinin zorunluluğuna dikkat çektikten sonra sözü panelist Doç. Dr. Faruk Sancar’a bıraktı.

Doç. Dr. Faruk Sancar, İslami İlimlerden Kelam, Fıkıh ve Tasavvuf ilimlerinde yenilik arayışları hakkında konuştu. Ardından moderatör Prof. Dr. Cafer Sadık Yaran, sözü, Prof. Dr. Burhanettin Tatar’a verdi. Prof. Dr. Burhanettin Tatar konuşmalarında Fazlurrahman’ın hayatı, yenilik anlayışı ve Kuran-ı Kerim’i yorumlama yöntemleri üzerinde durdu ve onun düşüncesinin imkân ve sınırlılıklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Yılmaz tarafından panelist öğretim üyelerine fidan sertifikası takdim edildi.