MENU

Sağlık Hizmetleri MYO’da Mezuniyet Heyecanı
12 Temmuz 2023, Çarşamba - 14:20
Güncelleme: 12 Temmuz 2023, Çarşamba - 14:20
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu (MYO) 2022-2023 akademik yılında başarı gösteren öğrenciler coşkuyla mezun oldu.

OMÜ Yaşam Merkezinde gerçekleşen mezuniyet törenine; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Terzi, Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Faruk Tan, Yüksekokul Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Hayrettin Katipoğlu, Öğr. Gör. Ramazan Karakaya, akademisyenler, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

“Her zaman mezunlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Terzi, “Bugün burada Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında mezun olan Sağlık Meslek Yüsekokulu öğrencilerimizin mezuniyet törenini yapmanın mutluluğu içerisindeyiz. Hepiniz hoş geldiniz. Yüksekokulumuzun yüzlerce mezununu sağlık alanına hizmet etmek için uğurluyoruz. Öğrencilerimiz 2 yıllık eğitimleri boyunca birçok zorluluklara tanık oldular. Ancak öğrencilerimiz almış oldukları nitelikli eğitimle kendilerini OMÜ’den mezun olmanın vermiş olduğu özgüvenle çok iyi temsil edeceklerine inanıyoruz. Biz Ondokuz Mayıs Üniversitesi olarak her zaman mezunlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Sağlık alanlarında önemli görevlerde bulunacak mezunlarımıza hayatlarında başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

“Bugüne kadar Yüksekokulumuz sağlık sektörüne 5 bin nefer yetiştirdi”

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremde hayatını kaybeden MYO öğrencileri Ranya Aşur ve Hatice Köse’yi anarak konuşmasına başlayan Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Faruk Tan da “Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu 2022-2023 yılı mezuniyet törenine hoş geldiniz. 1988 yılında kurularak 3 programda 102 öğrenciyle eğitim hayatına başlayan Yüksekokulumuz; 2023 yılında ise 21 programda yaklaşık 4 bin öğrenciyle eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir. Bugün itibariyle Yüksekokulumuz sağlık sektörüne 5 bin nefer yetiştirmiş durumda. Sizler de bugün bunun bir parçası olarak buradasınız. Öğrencilerimiz mezun oldukları andan itibaren bir kimlik sahibi oluyorlar. Bu kimlik çoğu zaman hayatları boyunca isimlerinin önüne geçecek. İsimleri ile değil yaptıkları meslekleriyle hatırlanacaklar. Ayrıca mezunlarımız hayatları boyunca öğrenmeye devam ederek kişisel gelişimlerini artırarak mesleklerinde daha başarılı olmalıdır. Mezun olan öğrencilerimize hayatlarında başarılar ve mutluklar diliyorum.” diye konuştu.

“Güçlü ve dinamik sağlıkçılar olarak ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamak için geliyoruz”

MYO ve Patoloji Laboratuvar Teknikleri Bölüm birincisi Selin Yıldırım ise “Çıktığımız bu yolu, bugün burada sonlandırıyoruz. Büyük bir onurla mezuniyet törene katılmaya hak kazandık. Yıllar geçse de bu ailenin fertleri olarak kalacağız. Mesleğimize dair yetkinlik kazandığımız eğitim hayatımızda teoride aldığımız eğitimle alanın temel ilke ve prensiplerine dair bilgi sahibi olurken; yaptığımız pratik uygulamalarla kendimize mesleğimizin güzel ve zorlu yanlarına dair tecrübe edinme şansına eriştik. Bizler ülkemizin güçlü ve dinamik sağlıkçılar olarak ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamak için geliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Başarıyla mezun olan öğrencilere hediye ve başarı belgeleri verildi. Mezuniyet töreni, öğrencilerin keplerini havaya atmasıyla son buldu.

X
Secure Login

This login is SSL protected