MENU

Rektör Vekili Batuk Dünya Engelliler Günü'nde Öğrencilerle Buluştu
03 Aralık 2021, Cuma - 17:01
Güncelleme: 03 Aralık 2021, Cuma - 17:14
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında, Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ) farklı birimlerinden engelli öğrencilerle bir araya gelen Rektör Vekili Prof. Dr. Cengiz Batuk, öğrencilerin istek ve önerilerini dinleyerek onlarla sohbet etti.

Rektörlükte gerçekleşen buluşmaya Rektör Vekili Prof. Dr. Cengiz Batuk’un yanı sıra Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Güngör Kural, Sosyal Hizmetler Birimi Şube Müdürü Ali Cengiz Ciğerci, Engelli Öğrenci Birimi temsilcisi Ahmet Tayfur Arslan, öğrenciler ve yakınları da katıldı.

“Üniversitenin tüm birimlerinin erişilebilir olması için çalışıyoruz”

Öğrencilerle yılda sadece bir kez değil, sorunlarının giderilmesi için birçok kez bir araya geldiklerini ifade eden Rektör Vekili Prof. Dr. Cengiz Batuk “Bu günler ise engellilerin sorunları hakkında toplumda farkındalık yaratması bakımından önemli. Bunun yanında, sizler yılda bir gün değil her zaman aklımızdasınız ve her zaman sorunlarınızı çözmek için yanınızdayız. Üniversitemizin tüm birimlerinin erişilebilir olması noktasında, eksikliklerimizin hızlı bir şekilde giderilmesi için planlı bir şekilde çalışıyoruz. Sizden de Dünya Engelliler Günü vesilesiyle; bizlerin göremediği, unuttuğu ya da fark edemediği eksiklikleri iletmenizi istiyoruz.” dedi.

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Güngör Kural da Üniversitedeki engellerin giderilmesi için yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek engelli öğrencilerle birlikte çalışmanın, eksikliklerin fark edilmesi ve giderilmesi hususunda ufuk açıcı olduğunu belirtti. Başkan Güngör Kural, binaların inşa sürecinde engellilere göre planlanması gerektiğine dikkat çekerek “Aksi takdirde engellilerin erişimi için yapılan çalışmalar çok daha maliyetli oluyor ya da hiç yapılamıyor.” sözlerine yer verdi.

“OMÜ engelsiz üniversite olma yolunda çok yol katetti”

OMÜ’nün engelsiz üniversite olma yolunda çok yol katettiğini vurgulayan Engelli Öğrenci Birimi temsilcisi Ahmet Tayfur Arslan ise “Bu konuda Üniversitemden genel olarak çok memnunum. Ayrıca Başkan'ımızın değindiği gibi binaların tasarlanma ve ihale süreçlerinde mühendislerin erişebilirlik konusunda farkındalığı çok zayıf. Özellikle inşaat mühendisliği bölümlerine, farkındalığının artması için ek ders konabilir.” diye konuştu.
Buluşma öğrencilerin istek ve önerilerini iletmesinin ardından sona erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected