MENU

Rektör Ünal’dan Dünya Kadın Hakları Günü’nde Anlamlı Ziyaret
06 Aralık 2021, Pazartesi - 09:58
Güncelleme: 06 Aralık 2021, Pazartesi - 15:30
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 87. yıl dönümü dolayısıyla Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesinde bir dizi etkinlik düzenlendi.

OMÜ Gönüllülük Topluluğu Üyeleri tarafından organize edilen etkinlikte; Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, eşi Süheyla Ünal ile birlikte Tıp Fakültesi hastanesinde görev yapan kadın personellere, hastalara ve hasta yakınlarına karanfil dağıtarak Dünya Kadın Hakları Günü’nü kutladı. Etkinliğe Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir de eşlik etti.

“Kadınlarımız hayatın her alanında başarıyla görev aldılar”

Rektör Ünal, Dünya Kadın Hakları Günü’nde yaptığı açıklamada “Kuruluşunun ilk yıllarında olmasına rağmen Türkiye Cumhuriyeti pek çok Avrupa ülkesinden önce kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanıdı. Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk´ün, seçme ve seçilme hakkını verdiği 1934 yılından günümüze kadar kadınlarımız, eğitimden sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına, siyasetten ekonomiye, sanattan spora kadar hayatın her alanında başarıyla görev aldılar ve bu başarılarını günümüzde de artarak devam ettirmektedirler. Bu duygu ve düşüncelerle 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 87. yıl dönümü kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

X
Secure Login

This login is SSL protected