MENU

Rektör Ünal, Dünya Engelliler Günü'nde Personel ve Öğrencileri Kabul Etti
04 Aralık 2022, Pazar - 16:41
Güncelleme: 07 Aralık 2022, Çarşamba - 09:13
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ) farklı birimlerinden engelli personel ve öğrencilerle bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, onların istek ve önerilerini dinledi.

Rektörlükte gerçekleşen buluşmaya Rektör Ünal’ın yanı sıra; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Eren, Sosyal Hizmetler Birimi Şube Müdürü Ali Cengiz Ciğerci, Engelli Öğrenci Birim Personelleri Ahmet Tayfur Arslan ve Berkay Ömer Ünal, idari personel ile engelli öğrenciler katıldı.

“Her bireyinin topluma tam ve etkin katılımı için çalışıyoruz”

Öğrenci ve personelle sorunlarının giderilmesi için birçok kez bir araya geldiklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Üniversite olarak öğrencilerin eğitim süreçlerinin verimli geçmesi ve öğrencileri ülkemizin gelişimine katkı sunacak bireyler olarak yetiştirmek amacıyla tüm gayretimizle çalışıyor, OMÜ ailesinin her bireyinin topluma tam ve etkin katılımı için fırsat eşitliğine dayalı eğitim ortamlarını oluşturmak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Erişilebilirlik noktasında önemli aşamalar kat ettik”

Üniversitemizin tüm birimlerinin erişilebilir olması noktasında önemli aşamalar kat ettiklerini belirten Rektör Ünal, “Bu noktada, karar alma süreçlerine gerek öğrencilerimizi gerekse personelimizi dâhil ederek birlikte hareket etmeye özen gösteriyoruz. Ayrıca, engellilik konusunda toplumsal farkındalık yaratacak sosyal faaliyetler ve bilimsel çalışmalar üretme çabasındayız.” diye konuştu.

OMÜ’nün engelsiz üniversite olma yolunda çok sayıda başarıları olduğunu vurgulayan Engelli Öğrenci Birimi çalışanları ise 162 engelli öğrenci sayısıyla OMÜ’nün en çok tercih edilen üniversitelerden biri olduğuna dikkat çektirler.

Buluşma personel ile öğrencilerin istek ve önerilerini iletmesinin ardından hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected