MENU

Rektör Ünal: “Bilimsel Çalışmalara Uyumlu Alanlar ile Sürdürülebilir Bir Kampüs Hayatını Hedefliyoruz”
23 Şubat 2023, Perşembe - 11:31
Güncelleme: 23 Şubat 2023, Perşembe - 11:41
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal ve beraberindeki heyet, Bafra Vizyon Planı çerçevesinde Bafra Kampüsü’nde devam eden vizyon çalışmalarını inceledi.

Düzenlenen ziyarete Rektör Ünal'ın yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Eren, Turizm Fakültesi Dekanı ve Bafra Kampüs Koordinatörü Prof. Dr. Yetkin Bulut, İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Mutlu, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Kürşad Daş, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Gökhan Demir, Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Zuhal Çilingir Ük, Bafra Turizm Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü Doç. Dr. Seyfullah Gül, Bafra MYO Müdürü Prof. Dr. Ömer Çalışkan, OMÜ Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi (TUAM) görevlisi Doç. Dr. Hasan Akay, Bafra Turizm MYO Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Yaşar Gültekin ve Öğr. Gör. Veysel Altuncan, Yapı İşleri Teknik Daire Başkanlığı yetkilileri ile idari personel iştirak etti.

Ziyarette ayrıca, Karayolları 7. Bölge Müdürü Rifat Silov, Bafra Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Tokgöz, meclis üyesi Soner Taş ile İmar ve Şehircilik Müdürü de hazır bulundu.

Bafra Kampüsü’nün gelecek perspektifini yansıtan Bafra Vizyon Planı’nın ve bu doğrultudaki çalışmaların ele alındığı buluşmada, öte yandan OMÜ Bafra Vizyon Planı çerçevesinde Bafra Kampüsü’deki ‘ana giriş’in planlamasına yönelik istişarede bulunuldu.

Rektör Ünal, “Planlı ve sistematik gelişime odaklanıyoruz”

Görüşmede, yürütülen çalışmalar hakkındaki fikir ve izlemlerini aktaran Rektör Prof. Dr. Ünal, Bafra Kampüsü’nün planlı ve sistematik gelişimine odaklandıklarını vurgulayarak şunları dile getirdi:

“Üniversitemiz; üstlendiği misyon ve ürettiği vizyonuyla eğitimde revizyon çalışmaları kapsamında, eğitim-öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirildiği kampüslerin planlı gelişimine odaklandı. Yürütülen çalışmalarda gelişen dünyanın ve buna mukabil ülkemizin ihtiyaçları, makro ölçekten mikro ölçeğe doğru değerlendirildi ve kampüslerin mevcut durumu ve gelişim dinamikleri ortaya çıkarıldı. Bu yöndeki özgün gelişimi de belirlenen ve yeni doğacak ihtiyaçların sürdürülebilirlik ilkesi çerçevesinde sağlamaya çalışıyoruz. Nihayetinde bilimsel çalışmalara uyumlu alanlar ile sürdürülebilir bir kampüs hayatını hedefliyoruz.”

Tarım ana konseptinin öncelendiği bir kampüs modeli

Konuşmasında Bafra’nın, turizmin yanı sıra tarımsal potansiyelini de dikkate aldıklarını belirten Rektör Ünal, devamında “Dünyada başta değişen iklim koşullarının beraberinde getirdiği sonuçlar ve giderek artan insani ihtiyaçlar ile teknolojik ilerleme, dünyanın bilime ve yükseköğrenime duyduğu ihtiyacı arttırmakta. Bu bağlamda mikro ölçekte Bafra ilçesinin; mevcut potansiyeliyle bu denklem içerisinde tarım ana konseptinin öncelendiği bir kampüs modeliyle gelişebileceği düşüncesini benimsedik.” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesinden arazi tahsisi

Bafra Vizyon Planı’ndaki kampüs giriş nizamiyesi, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen arazi desteği ile tahsis edilmesi düşünülen taşınmazlar üzerinde planlandı.

Nizamiye planlaması; yöresel mimari doğrultusunda tasarlanması düşünülen bir nizamiye yapısı ve çevre düzenlemesi, yanı sıra da Üniversiteyi şehirde yaşayan insanlarla buluşturan sosyal donatı yapılarından oluşuyor.

X
Secure Login

This login is SSL protected