MENU

Rektör Ünal, AFAD’ın Organize Ettiği ‘Sivil Toplumla İstişare’ Programında
27 Ekim 2022, Perşembe - 13:29
Güncelleme: 27 Ekim 2022, Perşembe - 13:29
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD)’nın organize ettiği ve AFAD İl Müdürlüğünde gerçekleştirilen AFAD gönüllülüğünü artırmaya yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında gerçekleştirilen ‘Sivil Toplumla İstişare’ programına katıldı.

Programa Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, AFAD Başkan Yardımcısı Uğur Sezer, AFAD Daire Başkanları Nalan Aydın ve Abdulkadir Tezcan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve AFAD personeli katılım gösterdi.

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, AFAD Başkan Yardımcısı Uğur Sezer ve Daire Başkanları Nalan Aydın ve Abdulkadir Tezcan’ın selamlama konuşmaları gerçekleştirdi. Vali Dağlı konuşmasında, “AFAD Gönüllülük Sistemi, afetlere hazırlık ve gönüllülük bilincinin yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmak, afetlerin getireceği maddi ve manevi zararı en aza indirmek ve toplumu afet ve acil durumlara karşı daha dirençli hale getirmek amacıyla kuruldu. Son yıllarda gerek dünyada gerekse de ülkemizde ve bölgemizde çok sayıda afet meydana geldi, afetlere her zaman hazırlıklı olunması gerekiyor” dedi.

“Afet eğitimleri gerçekleştiriyoruz”

Rektör Ünal ise selamlama konuşmasında şunları kaydetti; “Biz üniversite olarak öğrencilerimizin bir afet esnasında tedbirli davranmalarını sağlayacak eğitimler geliştirdik. Öğleden sonra bir eğitim parkurumuz var, bölgenin eğitim parkuru olarak planladığımız bir alan. Sayın valimizin riyasetinde kısa sürede bitireceğiz ve hizmete sunacağız. Orayı da ziyaret etmenizi istiyoruz.” diye konuştu.

Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri kendilerini tanıtarak talep ve isteklerini belirtti. Talep ve istekleri dinlendikten sonra ilgili kişiler tarafından konuyla ilgili yapılabilecekler anlatıldı.

AFAD Başkan Yardımcısı Uğur Gezer OMÜ Arama Kurtarma Biriminde

Programın ardından AFAD Başkan Yardımcısı Uğur Sezer ve Daire Başkanları Nalan Aydın ve Abdulkadir Tezcan OMÜ alanında kurulan AFAD Eğitim Parkuru ve OMÜ Arama Kurtarma Birimini ziyaret etti. Rektör Ünal’dan alan ve OMÜ Arama Kurtarma Birimi hakkında bilgi alan Gezer, yapılan çalışmalar için teşekkürlerini iletti.

X
Secure Login

This login is SSL protected