MENU

Prof. Dr. Ahmet Rumeli, OMÜ’lü Öğrencilerle Buluştu
04 Aralık 2022, Pazar - 17:46
Güncelleme: 04 Aralık 2022, Pazar - 17:46
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ülkemizin en önemli üniversitelerinden olan Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin (ODTÜ) Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nün kurucularından Prof. Dr. Ahmet Rumeli, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne (OMÜ) konuk olarak ‘Elektrik Enerjisi ve Türkiye’ başlıklı söyleşi gerçekleştirdi.

Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen etkinliğe; Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sevim Alışır, Prof. Dr. Mahmut Başoğlu, Prof. Dr. Selim Eren, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yıldıray Topcu, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tevfik Özen, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Şahin, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Gökhan Demir, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Prof. Dr. Ahmet Rumeli ile gerçekleştirilen söyleşide kendisinden çocukluk ve gençlik yıllarını, akademik hayata giriş sürecini, uzmanlık alanını ve Türkiye’de elektrik enerji sektörünün durumu ile ilgili atılması gereken adımları dinledik.

‘Verimli bir yöntem olmamasına rağmen, doğalgazdan çok fazla elektrik üretiyoruz’

Katılımın yoğun olduğu söyleşide; Prof. Dr. Ahmet Rumeli yaptığı sunumda ülkenin enerji ihtiyacını karşılamak ve sürekli enerji sağlamak konularına odaklandı. Prof. Rumeli elektrik enerjisinin su, kömür, doğal gaz gibi çeşitli kaynaklardan kolaylıkla elde edilebildiğini, farklı kaynaklara iletilebildiğini ve her tür enerjiye dönüştürülebildiğini vurguladı. Elektrik enerjisinin çevre dostu bir enerji olduğuna da değinen Prof. Rumeli, tüm dünyada bu enerjiye çok ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Ülkemizin enerji açısından mevcut durumunu da değerlendiren Prof. Dr. Ahmet Rumeli: “Ülkemizin su kaynaklarından ve kömürden elektrik üretimi açısından potansiyelinin ancak üçte birini kullanabiliyoruz. Yoğun ihtiyaç nedeniyle, verimli bir yöntem olmamasına rağmen, doğalgazdan çok fazla elektrik üretiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin enerji elde etmesinde önemli bir potansiyeli olduğunu, ancak bu potansiyelin henüz yeterince kullanılamadığını belirten Prof. Dr. Rumeli, sunumunda yenilenebilir enerji kaynakları (güneş enerjisi, rüzgar enerjisi) açısından çok zengin olan ülke kaynaklarına dikkat çekerek konuşmasını tamamladı.

Söyleşi sonunda Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Prof. Dr. Ahmet Rumeli’ye hediye takdim etmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected