MENU

Periyodik Konserler Serisi 2
22 Mart 2019, Cuma - 11:40
Güncelleme: 04 Şubat 2020, Salı - 13:04
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

"A Quest For New Turkish Sonority in Intercultural Music" (Kültürlerarası Müzikte Yeni Türk Sonoritesi için Bir Arayış) adlı konser; Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ve Klank.ist Grubu iş birliği organizasyonuyla OMÜ Devlet Konservatuvarı Konser Salonu'nda düzenlendi.

Düzenlenen etkinliğe akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

"Bağlama" temalı konserde; bağlama, klarnet, trombon, çello gibi enstrümanlar eşliğinde, çeşitli kombinasyonlar için bestelenmiş müziklerin dünya prömiyeri gerçekleştirildi. Bunun yanı sıra konserde solo ney için yazılmış 2 yeni esere de yer verildi.

Etkinlikte yer alan OMÜ Müzik Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Görevlisi M. Eren Arın, gerçekleştirdikleri etkinliğe ilişkin "A Quest For New Turkish Sonority in Intercultural Music" başlığı altında, içerisinde Türk makam müziğine ait çalgıları barındıran çağdaş müzik konserlerini periyodik hâle getirmeyi amaçladıklarını ifade etti.

"Zamanın Ruhu Bir Ses", "Yaban Eller", "Jason'un Rüyası", "Untitled" ve "Lullaby of Birth" adlı eserlerin icra edildiği konser, izleyenlerden büyük alkış aldı.

X
Secure Login

This login is SSL protected