MENU

OMÜ’nün Kalite Yolculuğu TSE Tarafından Bir Kez Daha Tescillendi
31 Aralık 2020, Perşembe - 21:56
Güncelleme: 04 Ocak 2021, Pazartesi - 09:03
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ) sahip olduğu TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ve TS ISO 1002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi Belgelerinin gerekli şartlarının sağlandığı TSE tarafından yapılan yıllık gözetim incelemelerinin ardından onaylandı. Tetkikler Covid-19 tedbirleri nedeniyle çevrim içi (On-line) olarak 29 - 30 Aralık tarihlerinde gerçekleştirildi.

OMÜ'de kalite çalışmaları hız kesmeden devam ediyor

Kalite yolcuğuna 10 yılı aşkın süredir devam eden OMÜ, 2019 yılında Türk Standartları Enstitüsü tarafından “Kalite Yönetim Sistemi Belgesi ve Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi Belgesi” ile belgelendirildi. Kalite Yönetim Sistemi Belgesi ve Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi Belgesinin alınmasının akabinde kalite çalışmalarına hız kesmeden devam eden OMÜ tarafından kaliteye ilişkin tüm süreçler için iyileştirme faaliyetleri kalite yönetim sistemine uygun olarak yürütüldü.

Ondokuz Mayıs Üniversitesinde her yıl TSE tarafından gerçekleştirilecek olan gözetim tetkiklerinin birincisi tamamlandı. Çevrimiçi platformda gerçekleşen açılış toplantısında Üniversiteyi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fehmi Yazıcı ve Prof. Dr. Cengiz Batuk temsil etti. 29 - 30 Aralık 2020 tarihleri arasında iki gün boyunca süren tetkik toplantısında, Tetkik Heyeti, OMÜ’nün birçok birimi ile çevrim içi toplantılar yaparak kalite çalışmaları hakkında bilgi aldı. Tetkik Heyeti ayrıca OMÜ Kalite Yönetim Sistemini, “Kalite Yönetim Sistemi” ve “Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi” standartlarına uygunluğu açısından değerlendirdi.

Kapanışı 30 Aralık Çarşamba günü gerçekleştirilen toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fehmi Yazıcı ve Prof. Dr. Cengiz Batuk’un yanı sıra TSE Baş tetkikçisi Mustafa Aydın, TSE Tetkikçileri Ali Kemal Eyüpoğlu, Emel Özcan, Nuray Balaban, üniversite yönetimi, fakülte dekanları, meslek yüksekokulu müdürleri, daire başkanları ve Kalite Koordinatörlüğü ekibi de katıldı.

OMÜ'nün uygulama modeli örnek ve öncü

Toplantının kapanış konuşmalarında, TSE Tetkik Heyeti, kalite çalışmalarında OMÜ’nün başarılı bir süreç geçirdiğini ve örnek bir uygulama modeli olarak öncü durumda olduğunu vurguladı. OMÜ Rektör Yardımcısı ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Fehmi Yazıcı ise sürekliliğin sağlanması amacıyla kalite çalışmalarına hız kesmeden devam edileceğini ve yapılacak iyileştirmelerle eksikliklerin giderilerek bu iyileştirmelerin sahada yansımasını görmek istediklerini ifade etti.

X
Secure Login

This login is SSL protected