MENU

OMÜ’nün Gönüllü Öğrencileri Tıp Fakültesi Hastanesi’ndeki Hastalara Etkinliklerle Moral Verdi
05 Aralık 2021, Pazar - 17:44
Güncelleme: 06 Aralık 2021, Pazartesi - 10:37
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde “5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü” ve “Dünya Kadın Hakları Günü” vesilesiyle OMÜ Gönüllülük Topluluğu üyesi öğrencileri tarafından çeşitli etkinliklere imza atıldı.

OMÜ’nün gönüllü öğrencileri hastanede yatan çocuk ve yetişkinlere yönelik düzenledikleri etkinliklerle moral ve motivasyon kaynağı oldu. Etkinlikte; OMÜ’de eğitim gören gençler, hastalara sohbetleriyle refakat edip, servislerde müzik dinletisi yaparken çocuklarsa masal anlatımı ve çeşitli hediyelerle mutlu oldu.

Düzenlenen etkinliklerde; Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal da öğrencilerle birlikte hastaları yalnız bırakmadı. Rektör Ünal programa eşi Süheyla Ünal ile birlikte katıldı. Etkinlikte, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fehmi Yazıcı, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Fatih Özkan ve hastane müdürleri de  yer aldı.

Amaç; gönüllülük eğitimi ve kültürünü tüm kampüse yaymak

OMÜ’deki gönüllülük eğitimi ve kültürünü tüm kampüse yaymak hedefi doğrultusunda gerçekleşen etkinliklerde öğrenciler, kendileri için çıkartılan giriş kartlarıyla çeşitli servisleri ziyaret ederken, hastalarla yakından ilgilenip onlarla sohbet etti.

Öğrencilerle birlikte hareket eden Başkan Demir ve Rektör Ünal da servislerdeki hastalara geçmiş olsun dilekleri iletilerek kendilerine bir ihtiyaçları olup olmadığını sordu. Başkan Demir ve Rektör Ünal ayrıca, öğrencilerin eşliğinde hastanedeki sağlık çalışanları ve hasta yakını kadınlara karanfil verirken çocuklara da oyuncak ve kitap hediye etti.

Hastane servislerindeki ziyaretlere eşlik eden palyaço ise balondan şekiller yaparak çocukların yüzünü güldürdü. Etkinliklere katılan gönüllülerden OMÜ Devlet Konservatuvarı öğrencileri hastane servisleri önünde verdikleri müzik dinletisiyle hastalara moral verdi.

Etkinlikler kapsamında yanı sıra, gönüllü öğrenci ve öğretmenlerce oluşturulan masal sınıfında çocuklara masallar anlatıldı. Yapılan tüm faaliyetleri gözlemleyen Başkan Demir ve Rektör Ünal, gönüllülere sorumluluk bilinci taşımalarından ötürü teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Demir “OMÜ’yü kentimizle bütünleşen bir üniversite hâline getirme noktasında önemli bir etkinlikte bulunmaktan son derece mutlu olduk”

Etkinlikte söz alan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, bu tür faaliyetlere her zaman destek olacaklarını belirterek “Öyle güzel bir etkinlik ki aslında insanların duygu dünyalarını ve akıl işleyişlerini tamamen bir sorumluluk duygusuyla kaplıyor. Özellikle gönüllü olan gençlerimizin, üniversite öğrencilerimize çok katkısı olacak bugünü unutmayacaklarını düşünüyorum. İnsanlar yalnızca kendisi için yaşamazlar ve etkinliğin en önemli faydası da budur. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Bununla ilgili bizler ne katkı verebileceksek her zaman yanınızdayız. OMÜ; 50 binin üzerinde öğrencisi, 3 bine yakın akademik personeli ve diğer çalışanlarıyla Türkiye’nin en güçlü ve en büyük üniversitelerinden biri. OMÜ’yü kentimizle bütünleşen bir üniversite hâline getirme noktasında önemli bir etkinlikte bulunmaktan son derece mutlu olduk.” dedi.

Rektör Ünal “Vicdan ve değer eğitimi olarak nitelendirdiğimiz bu etkinliklere öğrencilerimizin doğrudan katılmasını istiyoruz”

Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal ise sosyal sorumluluğun önemini vurgularken “Bugün hastanede gönüllü öğrencilerimizle birlikte farklı servislerde yatan hastaları ziyaret ettik. Öğrencilerimizin, vicdan eğitimi diye isimlendirdiğimiz ve değer eğitimi olarak gördüğümüz bu türden eğitimlere doğrudan katılmalarını arzu ediyoruz. Bu nedenle söz konusu etkinlikleri, topluluklar üzerinden öğrencilerimizle birlikte yapmayı planlıyoruz. Bugün bu etkinliğin, Dünya Kadın Hakları Günü’nde Tıp Fakültesi Hastanesi’nde olmasının çok özel bir anlamı vardı. Farkındalık oluşturmak adına Hastane yönetimiyle birlikte hastane çalışanlarımızı ve diğer arkadaşlarımızı, hastalarla buluşturduk. Küçük bir müzikal etkinliğimiz oldu ve bu da yine gönüllü öğrencilerimiz tarafından yapıldı. Hastanede, özellikle kendi kendine beslenemeyen, eğitime ihtiyaç duyan ve sosyalleşmek isteyen hastalarımız, öğrencilerimizin doğrudan ve gönüllülük esasıyla katıldığı bir etkinlikte bir araya geldi. Etkinlikler, eğitimimizin bir parçası olarak planlandı ve bugün icra edildi. Yıl boyunca gönüllü öğrencilerimizin eşliğinde sosyal sorumluluk boyutundaki farklı faaliyetlerle topluma farklı hizmetlerde bulunmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Program sonunda Rektör Ünal, emeği geçenlere teşekkür belgesi takdim etti.

X
Secure Login

This login is SSL protected