MENU

OMÜ’lü Öğrencilerin Projesi TUSAŞ LIFT UP’ta Sunum Yapmaya Değer Görüldü
11 Ağustos 2022, Perşembe - 23:07
Güncelleme: 08 Şubat 2023, Çarşamba - 14:45
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) LIFT UP programı kapsamında desteklenen projesi, “LIFT UP 2021 – 2022 Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Projeleri Konferansı”nda sunum yapmaya değer görülen 24 proje arasında yer aldı.

30 üniversiteden 111 proje yarıştı

Doç. Dr. Özgür Demircan danışmanlığında Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğrencileri Güneş Zaralıoğlu, Melisa Gündoğdu, Kıymet Yoldemir, İrem Darı ve Buse Bakalın tarafından hazırlanan ve TUSAŞ LIFT UP programınca desteklenen “3D Printer Teknolojisi ile Havacılık Sektörüne Yönelik Elektronik Cihaz Geliştirilmesi” adlı proje, diğer destek alan 30 üniversiteden 111 proje arasında sunum yapmaya layık görülerek ilk 24 proje arasına girmeyi başardı.

Projelerin seçilmesinde farklı kriterler dikkate alındı

2021 – 2022 öğrenim yılında yürütülen 111 proje arasından canlı yayında sunum yapacak projeler seçilirken sanayi danışmanı görüşleri, proje ara dönem değerlendirmeleri, projenin başarıyla tamamlanması, TUSAŞ faydasına çıktılar üretilmesi, nitelikli insan kaynağı yetiştirme potansiyeli, bildiri ve video hazırlıkları, TÜBİTAK 2209-B projesi yürütülmesi ve proje çıktılarından akademik yayın hazırlanması olmak üzere çok boyutlu bir değerlendirme yapıldı.

TUSAŞ LIFT UP programıyla ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

X
Secure Login

This login is SSL protected