MENU

OMÜ’lü Öğrencilere ‘Yeşilay Haftası Farkındalık Eğitimi’ Verildi
13 Mart 2024, Çarşamba - 10:49
Güncelleme: 15 Mart 2024, Cuma - 09:34
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi (OMÜKAM) ile Yeşilay Samsun Şubesinin katkılarıyla Hemşirelik Bölümü öğrencilerine yönelik ‘Yeşilay Haftası Farkındalık Eğitimi’ gerçekleştirildi.

Eğitim; Halk Sağlığı Hemşireliği İntörn Uygulaması dersi kapsamında Prof. Dr. İlknur Aydın Avci, Doç. Dr. Birsen Altay, Dr. Öğr. Üyesi Figen Çavuşoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Özge Öz Yıldırım, Arş. Gör. Dr. Dilek Çelik Eren, Arş. Gör. Dr. Mesiya Aydın, Arş. Gör. Dr. Güven Soner ve Arş. Gör. Dr. Emel Güven tarafından organize edildi.

Dr. Öğr. Üyesi Figen Çavuşoğlu’nun açılış konuşmasıyla başlayan eğitim programında Yeşilay Samsun Şube Müdürü Emre Güneş, öğrencilere sunum yaptı. Güneş, sunumunda; Yeşilay’a neden ihtiyaç duyulduğunu, nasıl kurulduğunu, amacını, faaliyetlerini ve Yeşilay’ın bağımlılıkla mücadelesini anlattı.

Ayrıca OMÜ Genç Yeşilay Öğrenci Topluluğu temsilcileri de faaliyetlerini anlatarak yapılacak çalışmalara gönüllü katılım için öğrencileri davet etti.

Farkındalık etkinliği sonrası Halk Sağlığı Hemşireliği İntörn Uygulaması öğrencileri, OMÜ Kurupelit Kampüsü’nde yer alan fakültelerin kantinlerinde ve Yaşam Merkezi’nde Genç Yeşilay Öğrenci Topluluğu ile birlikte öğrencilere yönelik farkındalık eğitimi etkinliği düzenledi.

Etkinlik kapsamında stant kuran öğrenciler, bağımlılık, bağımlılığın zararları ve çözüm önerileri ile Yeşilay Danışmanlık Merkezi hakkında bilgi verdi. Ayrıca öğrenciler, etkinliğin kalıcılığı ve yaygın etkisinin artması için konuya ilişkin el broşürleri dağıttı.

X
Secure Login

This login is SSL protected