OMÜKAM’dan 8 MART Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri
13 Mart 2024, Çarşamba - 15:28
Güncelleme: 18 Mart 2024, Pazartesi - 15:42

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (OMÜKAM) tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlamak amacıyla etkinlik gerçekleştirildi.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Mavi Salon’da gerçekleştirilen etkinliğe; Samsun Milletvekili Murat Çan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Terzi, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kadınlara yönelik konferans yoğun ilgi gördü

Merkez Müdürü Prof. Dr. Mucize Ünlü’nün açılış konuşması ile başlayan etkinlik Samsun Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Uzm. Tuğba Talay Tacar’ın yoğun ilgi gören konferansıyla devam etti. Samsun ilinde kadınlara yönelik yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Tacar, ardından Kadın Destek Uygulaması (KADES) uygulaması hakkında bilgi sunarak konuşmasını bitirdi.

OMÜKAM Kadınlar Korosu Konseri

Konferansın ardından OMÜ Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Bahar Güdek şefliğinde OMÜKAM Kadınlar Korosu Konseri gerçekleşti. Nostaljik şarkıların söylendiği konser herkes tarafından beğeniyle takip edildi.

Konserin ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Terzi tarafından Uzm. Tuğba Talay Tacar ve Doç. Dr. Bahar Güdek’e fidan sertifikası takdim edildi.