OMÜ’den “Farklıklarımızla Afette Gönüllüyüz” Projesine Destek
13 Nisan 2021, Salı - 08:04
Güncelleme: 13 Nisan 2021, Salı - 09:26

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında hazırlanan ve Samsun Engelliler Federasyonu (SAMEF), Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ile Engelli Öğrenci Biriminin proje ortağı olarak destek verdiği “Farklıklarımızla Afette Gönüllüyüz” projesi başladı.

Projede 18-30 yaş arası gençler arasından seçilecek 12 engelli ve 18 engelli olmayan toplam 30 genç yer alacak. Bu kapsamda mart ayında kabul edilen proje Aralık 2021 tarihine kadar sürecek. Proje çalışmalarında; gönüllülük, engellilik, afet gibi konularda eğitim alacak gençlerin afet gönüllüsü olmaları ve lider genç bireyler olarak yetiştirilmesi hedefleniyor.

OMÜ’nün katkı sağlayacağı ve engelli ile engelli olmayan öğrencilerinin de yer alacağı proje, SAMEF tarafından yürütülecek.