OMÜ’de Sağlık Gönüllüleri Ekibi Kuruldu
22 Ekim 2021, Cuma - 10:25
Güncelleme: 13 Aralık 2021, Pazartesi - 16:10

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezinde “Sağlık Gönüllüleri” ekibi oluşturuldu.

Kurulan ekip; sağlık hizmetinin yanı sıra, kurumsal olarak toplumsal duyarlılığı ve dayanışmayı göstermek, topluma yarar sağlamak amacıyla gerçekleştirilecek sosyal sorumluluk projelerinde gönüllü görev alacak.

Konuyla ilgili amaç ve hedeflerini anlatan Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Fatih Özkan "Toplumdaki diğer organizasyonlar gibi sağlık sektörü ve kurumları da sağlık hizmetlerinin haricinde sosyal faaliyetlerde bulunmalı ve toplumsal sorumluluk almalıdır. Her zaman 'İnsan ve Yaşam' diyerek çıktığımız bu yolda öncelikle her yıl sunduğumuz hizmetin ve niteliğin kalitesini artırmalıyız. Hizmet verdiğimiz hastalarımıza ve toplumumuza yalnızca sağlık hizmeti sunmakla kalmayıp, güler yüzü ve yardımseverliği bir ilke hâline getirmeliyiz. Sağlık çalışanlarımızın gönüllülüğü sayesinde toplumsal konularda sosyal sorumluluk projeleriyle de var olmak istiyoruz." dedi.

Başhekim Özkan ayrıca, gönüllü çalışma arkadaşlarına da özveri ve duyarlılıkları için teşekkür ederek başarılar diledi.