MENU

OMÜ’de Lösemili Çocuklar Haftası Kutlandı
07 Kasım 2022, Pazartesi - 16:31
Güncelleme: 09 Kasım 2022, Çarşamba - 10:23
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftasında Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi gören Lösemi hastası çocukların çizdiği resimler, ‘Sevgi İyileştirir’ temasıyla sergilendi.

Tıp Fakültesi Hastanesinde gerçekleştirilen serginin açılışına; Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Fatih Özkan, Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayhan Dağdemir, Tıp Fakültesi Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Canan Albayrak, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Recep Yılmaz, hastane yöneticileri, sağlık çalışanları ile hasta yakınları katıldı.

“Tedavi oranlarımız oldukça iyi düzeyde”

Sergi hakkında değerlendirmelerde bulunan Tıp Fakültesi Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Canan Albayrak, “Tedavi oranlarımız oldukça iyi düzeyde. OMÜ olarak yüzde 70, 80 hatta 90’lara varan başarı oranımız var. Bu yoğun lösemi, lenfoma tedavi sürecinde hastalarımızın farklı hobilerle de ilgilenmelerini istiyoruz. Müzikle, resimle, yapabilecekleri düzeyde sporla ilgilenmelerini tavsiye ediyoruz. Bir an evvel eğitim hayatlarına dönmeleri en büyük arzumuz. Bu bizim için çok önemli. Çünkü eğitim hayatı ilerde onlar için meslek sahibi olmak için değerli. Bir de hastalıklarını unutup hedeflerine kilitlenmelerini önemsiyoruz. İşte bu resimler de hasta çocuklarımızın tedavi süresince yaptıkları resimler. Çoğu çok umut dolu, renkli, güzel resimler. Onların umudunu hiçbir zaman kaybetmemelerini istiyoruz. Her fırsatta onlara moral vermek istiyoruz. Ve sizlerin de onlara desteklerini bekliyoruz her zaman.” dedi.

“Her çocuk en iyi tedavi metotlarında tedavi edilmeli”

Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Fatih Özkan ise “Özellikle çocukların hastalığı bizleri çok üzüyor. Çünkü onlar eğlenmeli ve hayatlarını doyasıya yaşamalıdırlar. Çocukların bir an önce sağlıklarına kavuşmaları için LÖSEV haftasında bu duyarlılığa dikkat çekmek istiyoruz. Maalesef her yıl 3 bin 500 civarında çocuğumuz bu hastalığın pençesine düşüyor. Bu süreçte tedavi mümkün. Bizler de OMÜ olarak hastalarımıza en iyi tedavi sürecini uygulamaya özen gösteriyoruz. Hocalarımızdan ve çalışanlarımızdan beklentilerimiz hep bu istikamette. Her çocuğun en iyi tedavi metotlarında en iyi şekilde tedavi alarak normal hayatlarına dönmelerini diliyorum.” şeklinde konuştu.

Sergi, katılımcıların resimleri incelemesi ve fotoğraf çekimiyle sona erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected