MENU

OMÜ’de Kadir Gecesi’nin Feyzi Yaşandı
28 Nisan 2022, Perşembe - 13:14
Güncelleme: 29 Nisan 2022, Cuma - 10:04
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kampüs Camii’nin “9. Geleneksel İftar ve Kadir Gecesi Programı”, Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

OMÜ Kurupelit Kampüsü Kampüs Camii’ndeki programda; Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı ve ramazan ayının 27. gecesine tekabül eden Kadir Gecesi katılımcılarla birlikte idrak edildi.

Düzenlenen programda Kampüs Camii’ne gelen öğrenciler ve vatandaşlar, fazileti bol mübarek bir gece olan Kadir Gecesi’nin manevi ikliminde buluştu. İftar ile başlayan program, sahur ikramının ardından sabah namazına kadar devam etti.

Kur’an tilaveti, ilahi ve ezgiler ile musiki dinletisine yer verilen programda ayrıca, gece boyunca kan bağışı kampanyasıyla ihtiyaç sahipleri için yardım çağrısında bulunuldu.

Programda konuşan Rektör Ünal, Kadir Gecesi’ni diğer vakitlerden üstün kılan vasıfların başında Allah’ın insanlara rahmetinin göstergesi olan ve bin 400 yıldır İslam dünyasının ufkunu aydınlatan Kur’an-ı Kerim’in indirilmesinin geldiğini belirterek, bu gecenin; insanın, çevresi ve bütün kâinatla olan ilişkisi ve bağını gözden geçirip sevgi, merhamet, samimiyet, fedakârlık vb. meziyetler doğrultusunda yeniden inşa etmesi noktasında önemli bir fırsat olduğunu dile getirdi.

Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Allah’ın Hz. Peygamber aracılığıyla gönderdiği Kur’an-Kerim’in, insanlığın kurtuluşa ve hidayete ermesinde bir milat olduğuna vurgu yaparak Kadir Gecesi’ni ihya eden ve bu gecenin feyzini yaşayan İslam âlemine huzur, barış, dirlik ve kardeşlik temenni etti.

X
Secure Login

This login is SSL protected