OMÜ’de Flört Şiddetine Karşı Güç Birliği
06 Mart 2020, Cuma - 16:26
Güncelleme: 06 Mart 2020, Cuma - 17:27

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü akademisyenleri ve intörn öğrencileri, flört şiddetine yönelik farkındalığı arttırmak amacıyla Hemşirelik Bölümü 2. sınıf öğrencilerine akran eğitimi verdi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Kadın Hastalıkları ve Doğum Hemşireliği İntörn Uygulaması kapsamında Dr. Öğr. Üyesi Gülay Akman ve Öğr. Gör. Atife Çetin ile birlikte öğrenci hemşire Merve Arar, Selem Arslan, Serenay Seymen ve Tuğçe Yasatekin flört şiddetine yönelik farkındalığı arttırmak amacıyla Sağlık Bilimleri Fakültesinde 170 öğrenciye akran eğitimi verdi.

İntörn öğrenciler sunum kapsamında, flört şiddeti, flört şiddeti türleri, flört şiddetini besleyen mitler, güvensiz ve güvenli ilişki, şiddet durumunda yapılması gerekenleri anlattı. Öğrenciler tarafından büyük ilgi gören eğitim, intörn öğrencilerin kendi hazırladıkları flört şiddetine yönelik video sunumuyla sona erdi.

Eğitim hakkında bilgi veren Dr. Öğr. Üyesi Gülay Akman “Toplumda flört şiddetine ilişkin farkındalık çalışmalar yürütüyoruz. Flört şiddetine yönelik risk gruplarına bakıldığında üniversite öğrencileri üst sıralarda yer alıyor. Bu bağlamda üniversite öğrencilerinin flört şiddetine yönelik farkındalıklarını artırmayı ve flört şiddetine maruz kalan öğrencileri güçlendirmeyi amaçlıyoruz.” şeklinde konuştu.